Srcem protiv barijera

Tradicionalni humanitarni plivački maraton za osobe s invaliditetom na Rabu

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

kolovoz. 20, 2022.

Vrijeme početka

09:00 h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

Srcem protiv barijera

Tradicionalni humanitarni plivački maraton za osobe s invaliditetom na Rabu
srcem protiv barijera

Plivački maraton, humanitarnog, netjecateljskog karaktera, pod nazivom ”Srcem protiv barijera” od ove godine, u svom 12. izdanju bit će organiziran drukčije nego do sada. Vodeći prvenstveno računa o sigurnosti svih sudionika odbor ”Krešinog maratona”, kako ga mnogi nazivaju, a konzultirajući se sa spasilačkom službom i medicinskom službom, donesena je odluka da će se plivati uz obalu, a ne više do otoka Dolina, u istoj duljini od cca 1,5 km. Start je na poznatom mjestu ”Vodenča” na Barbatu, a okretišna točka kod ”Merlove smrdljike”. Promjena je i u terminu, te je start subotu ranije no inače, 20.8.2022., ali i dalje u 9 ujutro.

srcem protiv barijera 01
Foto: Hrvoje Hodak

Srcem protiv barijera

Do promjena u organizaciji maratona došlo je zbog brojnosti sudionika, a ponajviše zbog vođenja brige o djeci, osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom. Naime, kako bi se svi oni osjetili u moru jednakima, te s obzirom da je osigurati čitav Barbatski kanal u kolovozu izuzetno zahtjevno u ovom plivačkom spektaklu na kojem je znalo biti i petstotinjak plivača razvučenih cijelom širinom kanala, moralo je doći do promjena, ali svi će sudionici plivati ka istom cilju – da zapjene more svojim plivačkim zamasima i na taj način skrenu pozornost javnosti na postojanje osoba s invaliditetom u našem društvu.

srcem protiv barijera 03
Foto: Hrvoje Hodak

Organizatori maratona su Grad Rab, Gradsko društvo Crvenog križa Rab i Udruga Komin, dok su TZG Raba i POU Rab pokrovitelji su projekta, a portal Rab Danas i Radio Rab medijski pokrovitelji.

srcem protiv barijera 04
Foto: Hrvoje Hodak

Ukinućem epidemioloških mjera, maraton je opet otvoren za sve. Gradsko društvo Crvenog križa Rab, osigurat će pedesetak poljskih ležajeva za OSI i njihovu pratnju, a okrepu u finišu maratona, kao i uvijek, Udruga Komin iz Barbata.

Srcem protiv barijera

srcem protiv barijera 02
Foto: Hrvoje Hodak

I ove godine na maratonu će se prodavati majice, a novac će ići u fond za kupnju dizalice za spuštanje u more na poziciji kupališta u autokampu Padova II.

 

Zapinimo more zajedno!

 

Novine.hr
DiscoverCroatia.net
CentarZabave.com

 

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN