Istria Granfondo

najpoznatiji biciklistički maraton u Istri

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Istra

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

travanj. 14, 2023.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

travanj. 15, 2023.

Vrijeme završetka

h

Istria Granfondo

najpoznatiji biciklistički maraton u Istri
istria granfondo

Otvorene prijave za Istria Granfondo koji će se održati u sklopu prestižne međunarodne serije natjecanja

Umag, 20. prosinca 2022. – Otvorene su prijave za deveto izdanje Istria Granfonda, najpoznatijeg biciklističkog maratona u Istri koji je na rasporedu 14. i 15. travnja 2023. Ovaj popularni biciklistički event, morao je biti održan u listopadu 2022. godine, ali je prebačen za sljedeću godinu iz izuzetno uzbudljivog razloga jer Istria Granfondo postaje dio svjetske serije utrka UCI Gran Fondo World Series. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web stranice www.coloursofistria.com.

istria granfondo

Velika je čast organizatora što će jedna utrka ovakve vrste po prvi puta u Hrvatskoj povijesti biti dio najvećeg serijala utrka u amaterskom biciklizmu na svijetu kojim ravna UCI (Svjetska biciklistička federacija). Riječ je o seriji od 28 natjecanja koja se održavaju po cijelom svijetu na čak 5 kontinenata, a kulminirat će Svjetskim prvenstvom UCI Grand Fondo Seriesa od 4. do 7. kolovoza 2023. u Glasgowu. Stoga će rezultati ostvareni u glavnoj utrci Istria Granfonda, devetoj stanici UCI Grand Fondo Seriesa, vrijediti i u ukupnom poretku biciklista koji će se boriti za svoje mjesto među elitom na SP-u u Škotskoj. Tako će ponajbolji biciklisti po dobnim skupinama s Istria Granfonda imati priliku i pravo boriti se za titulu svjetskog prvaka i postati vlasnici majice duginih boja, simbola Svjetske biciklističke federacije i biciklizma.

istria granfondo

Veliki je ovo povratak biciklističke manifestacije koja zbog pandemije koronavirusa nije održana od 2019. godine, ali se sada vraća na velika vrata uz očekivanja da nadmaši impresivne brojke iz svojih dosadašnjih izdanja.

Organizator, klaster Sjeverozapadne Istre, očekuje da će kao i u prijašnjim izdanjima, osim domaćih ljubitelja biciklizma, glavnina natjecatelja doći s emitivnih tržišta za hrvatski turizam, kao što su Italija, Slovenija, Austrija i Mađarska.

Kao i sve velike manifestacije koje se održavaju na području Klastera sjeverozapadne Istre, poput teniskog turnira Plava Laguna Croatia Opena Umag ili glazbenog spektakla, popularnog Sea Star festivala, tako i Istria Granfondo na savršen način obogaćuje turističku ponudu ovog dijela Istre.

istria granfondo

“Dosadašnja izdanja Granfonda pokazala su nam koliko je područje sjeverozapadne Istre zanimljivo i primamljivo biciklistima, kako rekreativcima, tako i ozbiljnim natjecateljima. Naša ulaganja u ovaj event, kao i općenito u cikloturizam, pokazuju se kao pun pogodak koji obogaćuje turističku ponudu naših destinacija. Stoga se izuzetno veselimo još većem i boljem Istria Granfondu”, naglasio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga.

Istria Granfondo

Novost devetog izdanja bit će utrka na kronometar, koja će se održati 14. travnja, a start i cilj bit će u Resortu Stella Maris nadomak ATP stadiona Goran Ivanišević. Uz trase classic i small, sigurno je da će svi natjecatelji pronaći nešto prikladno svojim mogućnostima i formi.

istria granfondo

Koliki je značaj Granfonda za regionalni biciklizam i promociju cikloturizma možda najbolje dočarava činjenica da je 2019. na njemu nastupila zvijezda u usponu, Tadej Pogačar, koji se u naredne dvije godine upisao u biciklističku povijest pobjedom na Tour de Franceu 2020. i 2021.

Informacije o eventu moguće je pronaći na web stranici Klastera sjeverozapadne Istre www.coloursofistria.com.

istria granfondo

 

CentarZabave.com
DiscoverCroatia.net
Novine.hr

 

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

ISTRA D.M.C. d.o.o.
Jadranska 66, 52470 Umag
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN