Otkrij, osjeti, doživi okuse Bjelovarsko-bilogorskog kraja

Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije – Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

studeni. 18, 2022.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

studeni. 28, 2022.

Vrijeme završetka

h

Otkrij, osjeti, doživi okuse Bjelovarsko-bilogorskog kraja

Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije – Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja
dani okusa

Lokalna gastronomija sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture,  baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, sve se izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Uz to uživanje u hrani danas je sve značajniji motiv za putovanje, ali i bitan element ocjene ukupnog doživljaja i zadovoljstva gosta destinacijom.

buncek odrezak fileki

Područje Bjelovarsko-bilogorske županije kao da podsjeća na veliku ekološku prostirku onako usput išaranu čistim sačuvanim prostorom po kojem se lagano naslanjajući na blage obronke Bilogore, Papuka i Moslavačke gore nižu pitoma polja, oranice, šume, vinogradi i voćnjaci, rječice, jezera i ribnjaci, i onda, onako brojnim cesticama u čipku prirode isprepletena pitoreskna mjesta. Bogatstvo krajolika, plodovi prirode, meso, žitarice i povrće temeljne su odrednice koje su oblikovale ovdašnju kuhinju. Domišljatost upotrebe namirnica koje su jelima davale profinjenost i osobnost okusa odišu svježinom i bistrinom čiste prirode iz koje im dolaze i glavni sastojci. Jela svojim očaravajućim mirisima mame k stolu bilo da se na njemu nalaze kukuruzni žganci  s kiselim mlijekom, svinjsko meso kuhano sa zeljem ili repom, pečena prasetina s grah i krumpir salatom, svinjski gulaš s povrćem, jednostavna kukuruzna zlevanka s pekmezom od šljiva, ili pak blagdanski bilogorski kovrtanj. Sljubimo li taj doživljaj s uživanjem u bogatoj paleti vina bilogorske i daruvarske vinske ceste, zadovoljstvo postaje uzvišeno.

Otkrij, osjeti, doživi okuse Bjelovarsko-bilogorskog kraja

gulas i juha1

Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije – Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja

Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 18. – 28. 11. 2022. godine u više od 100 restorana diljem Lijepe Naše. Zavirite u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i već od 95,00kn/12,61e uživajte u slijedu od tri tradicijska jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, s ljubavlju njeguje i danas. Jela su to čiji  mirisi i okusi osvajaju  dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak.

Zajednička je to manifestacija nosioca standarda i sustava Turističkih zajednica županija koja se, organizira  na nacionalnoj razini. Projekt Okusi Hrvatske tradicije bavi se unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini (http://www.okusi.hr). Manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da u ugostiteljskim objektima nosiocima brenda Okusi hrvatske tradicije po promotivnoj cijeni od 95kn/12,61e – 155kn/20,57e uživaju u odabranom slijedu od tri tradicijska jela.

Otkrij, osjeti, doživi okuse Bjelovarsko-bilogorskog kraja

sir i vrhnje, pita strudla1

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvanaest je ugostiteljskih objekata koji su nosioci standarda Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja koji sudjeluju u nacionalnim Danima Okusa hrvatske tradicije i u kojima za vrijeme trajanja manifestacije možete kušati u slijedu tri tradicijska jela po promotivnim cijenama.

Potražite to zadovoljstvo i uvjerite se u njega u odabranim objektima nosiocima standarda Okusi Hrvatske tradicije – Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja (https://www.okusi.hr/okusi-bjelovarsko-bilogorskog-kraja/partneri.html )

Dobro došli i dobar Vam tek. Živjeli !

 

htz 2016 logo + slogan hrvatski rgb        tzbbz logo 01

 

 

CentarZabave.com
DiscoverCroatia.net
Novine.hr

 

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije
Dr. Ante Starčevića 8, 43 000 Bjelovar
+385 (0)43 221 928
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN