Festival levande na Hvaru

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Velo Grablje, otok Hvar

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

Festival levande na Hvaru

Festival levande na Hvaru1

Manifestaciju “Festival Levande” prije 10-ak godina započela je Udruga Pjover iz Velog Grablja s ciljem očuvanja i prepoznatljivosti lavande kao glavnog izvora za proizvodnju eteričnih ulja od lavande.

Festival levande je edukativna, gospodarska, kulturna i turistička manifestacija, koja slavi lavandu, biljku koja na otoku Hvaru ima dugogodišnju tradiciju uzgoja i proizvodnje, te je po njoj Hvar nadaleko poznat kao “Otok levande“.
Festival levande održava će se u Velom Grablju na otoku Hvaru u suorganizaciji Grada Hvara, Turističke zajednice grada Hvara i Udruge Pjover – udruge za zaštitu i revitalizaciju Velog Grablja. Velo Grablje se nalazi 5 km udaljeno od Brusja, nastalo u 14. st. Oduševljava arhitekturom slikovitih kamenih kuća i dvorišta, a šetnjom kroz njegove simpatične uske uličice doživjet ćete dah prošlog vremena. Danas je selo gotovo napušteno, sa jedva 10-ak stalnih stanovnika. Manifestacija traje dva dana a održava se krajem mjeseca lipnja.
Festival započinje, svetom misom u hvarskoj Župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana, a potom slijedi tradicionalna žetva levande u polju pokraj Velog Grablja. Brojni restorani nudit će raznovrsne kulinarske delicije, a među njima i sladoled od hvarske levande!
Festival promovira kulturnu baštinu otoka Hvara te uz izlaganja autohtonih proizvoda nudi i brojne izložbe, radionice i koncerte.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

TZ grada Hvara
+385 (0)21 741 059
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN