60. Međunarodni šibenski dječji festival –tradicija koja traje više od pola stoljeća

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

lipanj. 20, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

srpanj. 4, 2020.

Vrijeme završetka

h

60. Međunarodni šibenski dječji festival –tradicija koja traje više od pola stoljeća

Međunarodni šibenski dječji festival 1

Festival je prvi put održan 1958. godine, te od tada naš grad ima dvije stvari: stoljeća svog postojanja i mladost svojih građana.

Prvenstveni razlog održavanja festivala bila je realizacija inicijative i angažmana nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu, ali se brzo prometnuo u veliki i složeni festivalski mehanizam od međunarodnog značaja. Tijekom festivala Šibenik postaje grad kojeg krase dječji osmjesi, kraljevstvo u kojem vladaju radost i sreća, gdje se svi raspoloživi prostori pretvaraju u igralište, a zidovi boje dječjim snovima.
U razdoblju od sredine do kraja lipnja Šibenik postaje središte jednog paralelnog svijeta u kojem je sve dopušteno i u kojem možete pustiti maštu na volju. Grad postaje pozornica, ulicama teče kreativnost, a trgovi su točke susreta.

Najbolji svjetski ulični umjetnici svakog dana predstavljaju se svojim zanimljivim programima, a kao i obično, djeca sudjeluju i u radionicama. Uz već dobro poznate novinarske radionice, tu su i slikarska i keramičarska radionica, ekološko-umjetnička radionica, arhitektonska radionica, a djeca će i učiti svirati na pravim afričkim bubnjevima. Tradicionalne su i filmske večeri na Gorici, uz svakodnevne projekcije brojnih filmskih hitova.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Međunarodni dječji festival Šibenik
Kralja Zvonimira 1, Šibenik
022 213 145
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN