Jesen na Bilogori

Kako iskoristiti sunčanu nedjelju u listopadu? Odgovor se skriva nedaleko Bjelovara.

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

listopad. 9, 2022.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

listopad. 9, 2022.

Vrijeme završetka

h

Jesen na Bilogori

Kako iskoristiti sunčanu nedjelju u listopadu? Odgovor se skriva nedaleko Bjelovara.
jesen na bilogori

jesen na bilogori 01Zadnjih nekoliko kišnih dana, pa onda prohladna jutra i mraz, samo su neki od znakova kako je jesen naveliko zakucala na naša vrata. Takvo vrijeme samo je mamac da skuhate neku toplu juhicu, ogrnete se dekicom i ostanete doma. No mi vam donosimo ideju kako iskoristiti, po najavama meteorologa, sunčanu nedjelju 9. listopada 2022., jer se u Velikom Trojstvu, nedaleko Bjelovara, održava manifestacija 5. Jesen na Bilogori.

jesen na bilogori 03

jesen na bilogori 02

Jesen na Bilogori

Jesen je godišnje doba u kojem se na neki način zbrajaju rezultati i pokazuje ono najbolje od ovogodišnjeg uroda. Tako će biti i ove nedjelje od 10 do 17 sati na prostoru Etno okućnice u Velikom Trojstvu (Braće Radić 66). Ondje će brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge žena, ali i kreativci izložiti i ponuditi ono najbolje od svojih proizvoda.

Za posjetitelje je organizirana izložba malih životinja, jahanje poni i terapijskih konja. Otvoren etno postav s tradicijskim ruhom s uporabnim predmetima bjelovarsko-bilogorskog kraja. Vjerujemo kako će posebna atrakcija biti dolazak slikovite povijesne konjičke postrojbe Bjelovarski graničari husari 1756. koji će upriličiti svečanost otvorenja manifestacije.

Za mališane su se pobrinuli članovi udruge Mali olimpijac koji organiziraju sportske igre na temu jeseni, drže predavanja o prehrani, ali će i podučiti djecu kako od plodova jeseni napraviti najzabavnije ukrase. Osim toga Društvo naša djeca Veliko Trojstvo i Kulturna udruga Tonska organiziraju brojne likovne i kreativne radionice.

jesen na bilogori 05

No osim izložbenog prostora, sve posjetitelje očekuje i cjelodnevni zabavni program na kojem će nastupiti domaće snage, Tamburaški sastav Sjećanja i članovi KUD-a Veliko Trojstvo, a središnji događaj je nastup popularnih Tragova.

jesen na bilogori 06

Za zaljubljenike u fotografiju organizirana je izložba fotografija sa 6. BiloKLika, tako ćete moći upoznati bilogorsku gastronomiju kako bi otkrili što je kvargl ili kovrtanj.

Ako još niste isplanirali nedjelju, donosimo vam kratke upute kako doći na ovu manifestaciju. Veliko Trojstvo je nekih desetak minuta udaljeno od Bjelovara, a brzom cestom ste u Bjelovaru za nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba, tako da  nakon jutarnje kave, ili je možete popiti negdje usput, dolazite u brežuljkasti bjelovarsko-bilogorski kraj. A stoljetne šume prekrivene šarenim bojama jeseni otkrit će vam ljepotu i tajnovitost Bilogore.

jesen na bilogori 07

Jesen na Bilogori

Možda ipak neki novi kraj volite istraživati biciklom. Onda je 2. Jesenska biciklijada koja u 10 sati kreće iz Bjelovara prema Velikom Trojstvu prilika da u ugodnoj vožnji s blagim usponima, u kojoj možete uživati sa svojim mališanima, uživate u prelijepoj prirodi. Ako vam je ipak draže pješačenje organiziran je Jesenski cipelcug. Planinarenje kreće u 9 sati iz šume Lug.

jesen na bilogori 08

Za sve posjetitelje osiguran je i besplatan prijevoz iz Bjelovara prema Velikom Trojstvu. Za one koji dolaze svojim automobilima osiguran je besplatan parking, kao i ulaz na sve izložbe i događanja.

jesen na bilogori 09

Neka vama Veliko Trojstvo ove nedjelje bude izbor za obiteljski jesenski izlet.

htz logo slogan tzbbz logo

 

 

Novine.hr
CentarZabave.com

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN