Osječko ljeto kulture

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 14, 2022.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 14, 2022.

Vrijeme završetka

h

Osječko ljeto kulture

Osiječko ljeto kulture1

Od kraja lipnja pa sve do polovine srpnja u Osijeku se održava najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj  – Osječko ljeto kulture.

Na manifestaciji, koju organizira Grad Osijek, mogu se pogledati mnogobrojni programi iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti. U staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival.

Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći u istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na OLJK-u. Osim repriznih, na OLJK-u možete pogledati i nekoliko premijernih predstava.
Programe Osječkog ljeta kulture svake godine pogleda oko 10 000 zadovoljnih gledatelja što je znak uspješnosti ove manifestacije.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Grad Osijek
F. Kuhača 9, 31000 Osijek
+385 31 229 229
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN