Moslavačke vinske ceste

S najvišeg dijela Moslavine pruža se jedinstven pogled na kraj u zagrljaju Lonjskoga polja i trsnoga gorja…

Kategorija ponude

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Hrvatskih branitelja 2, 44 320 Kutina

Cijena

kn -
- kn

Moslavačke vinske ceste

S najvišeg dijela Moslavine pruža se jedinstven pogled na kraj u zagrljaju Lonjskoga polja i trsnoga gorja...

Južna Moslavina zanimljivo je turističko odredište središnje Hrvatske. Bogati pejsaž očarava mnogobrojne posjetitelje. S najvišeg dijela Moslavine pruža se jedinstven pogled na kraj u zagrljaju Lonjskoga polja i trsnoga gorja.

Ljubitelji starina ne bi smjeli mimoići prapovijesna nalazišta i sačuvane srednjovjekovne gradove Marić-gradinu, Garić-grad i Jelen-grad. Sačuvane predmete ovoga kraja turistima predstavlja Muzej Moslavine. Muzej je smješten u dvorcu Erdödy koji je u Kutini izgrađen u 18. stoljeću.

Preporučuje se i posjet izuzetnim crkvenim spomenicima među kojima je posebno umjetnički vrijedna barokna crkva Sv. Marije Snježne u Kutini. Ona se ističe stucco dekoracijom zidova i svodova, freskama i drugim vrijednim inventarom. Barokom se ističu i crkve Sv. Mihovila u Ludini te Sv. Ane u Osekovu. Vinogradi na južnim padinama Moslavačke gore zasađeni su već u rimska vremena. Moslavina je domovina sortnoga grožđa moslavac i dišeće ranine, a najtraženiji je škrlet. U mnogobrojnim kletima gostoljubivi vinari, osobito oni uz moslavačke vinske ceste između Popovače i Kutine, uz vino će vam ponuditi i zakusku od domaćih specijaliteta. Sve informacije o turističkim znamenitostima Moslavine pružit će vam:

 

Turistička zajednica grada Kutine

Adresa: Hrvatskih branitelja 2, 44 320 Kutina

Telefon: +385 (0) 44 681 004

Email: [email protected]

 

PONUDITELJ

Moslavačke vinske ceste
TZ Kutina
+385 (0) 44 681 004
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN