U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

04.18. u-svijetu-bajki-ivane-brlić-mažuranić1 (1)

Ivana Brlić-Mažuranić (Ogulin, 18. travnja 1874. – Zagreb, 21. rujna 1938.), bila je hrvatska književnica koja je u Hrvatskoj i u svijetu priznata kao jedna od najznačajnijih spisateljica za djecu.

Dječje svečanosti “U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić” održavaju se u Slavonskom Brodu, redovito u travnju, uz rođendan Ivane Brlić-Mažuranić, a posvećuju se djeci te imenu i djelu slavne hrvatske spisateljice, koja je najveći dio života provela u Slavonskom Brodu i u njemu napisala “Priče iz davnine” i “Čudnovate zgode šegrta Hlapića”. Programima “Svijeta bajki…” iz godine u godinu obogaćuje se dječji svijet različitim poticajima stvaralaštva i čuva bogata brodska književna i kulturno-povijesna baština.
Nositelji programa su gradske ustanove i udruge iz kulture: Gradska knjižnica, Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Kazališno-koncertna dvorana “Ivana Brlić-Mažuranić”, Ogranak Matice hrvatske Slavonski Brod, Dječji vrtići, Zajednica tehničke kulture, Turistička zajednica grada i Osnovna glazbena škola “Ivan Zajc” zajedno s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti koji koordinira svim aktivnostima.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda
Trg pobjede 28/I, HR-35000 Slavonski Brod
+385 35 447 721
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN