U Čazmi prvo javno biološko kupalište

Biološki bazen novitet je u Hrvatskoj te je ovaj u Čazmi prvi takav javni objekt u državi

Kategorija ponude

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Cijena

kn -
- kn

U Čazmi prvo javno biološko kupalište

Biološki bazen novitet je u Hrvatskoj te je ovaj u Čazmi prvi takav javni objekt u državi
u Čazmi prvo javno biološko kupalište

U utorak, 5. srpnja 2022. u Čazmi je otvoreno prvo javno biološko kupalište u Hrvatskoj. Kruna je to projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kuna i najvećeg u povijesti Grada Čazme, kojim je uređeno i obnovljeno 11 lokacija na tom području.

u Čazmi prvo javno biološko kupalište 01

U Čazmi prvo javno biološko kupalište

Ostvario se dugogodišnji san Čazmanaca o bazenu, a sam projekt ponovno je otkrio najbolje iz prirode toga kraja, kako životinjskog tako i biljnog svijeta. Projekt obuhvaća razne šetnice, staze i vidikovce te odmorišta predviđena za bijeg od svakodnevnog, stresnog načina života te uživanje u zelenilu koje odmara oči i zvukovima prirode koji liječe dušu. Projekt ima i edukativnu notu i namijenjen je učenicima, koji će svoju terensku nastavu iz biologije ili školu u prirodi od sada moći održavati na čazmanskim Medjamama, Vustju ili biološkom bazenu.

u Čazmi prvo javno biološko kupalište 02

Biološki bazen novitet je u Hrvatskoj te je ovaj u Čazmi prvi takav javni objekt u državi. Od konvencionalnog se razlikuje po tome što za pročišćavanje ne koristi klor ni druge kemikalije već se pročišćava putem bioloških filtera. Na neki način podsjeća na prirodno jezero, bez neugodnog mirisa klora, ali su uvjeti potpuno i strogo kontrolirani, kvaliteta vode se provjerava više puta na dan, kako bi svi posjetitelji bili zaštićeni i sigurni.

u Čazmi prvo javno biološko kupalište 03

Otvorenje bazena bio je jedan od važnijih i veselijih događaja u novijoj povijesti Čazme, a prisustvovalo mu je više stotina posjetitelja. Glasom i stasom dodatno ga je uljepšala Lidija Bačić, a sve prisutne Grad Čazma počastio je šampanjcem i tortom.

U Čazmi prvo javno biološko kupalište

Više informacija i fotografija pronađite na mrežnim stranicama https://cazma-natura.com.hr/
i na facebook stranici https://www.facebook.com/BioparkCazma

 

Novine.hr
DiscoverCroatia.net
CentarZabave.com

PONUDITELJ

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN