Riječki Karneval

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Rijeka

Cijena

0 kn -
- 0 kn

Datum početka

prosinac. 6, 2023.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

prosinac. 6, 2023.

Vrijeme završetka

h

Riječki Karneval

Riječki karneval1

Događanja u sklopu Riječkog Karnevala svake godine su sve bogatija i brojnija uz već dobro poznate glavne programe kao što su podizanje pusta na Antonju, izbor Kraljice Riječkog karnevala, primopredaja ključa Grada, Dječja karnevalska povorka, Maškarani auto rally Pariz – Bakar, Međunarodna karnevalska povorka, te suđenje i paljenje lutke pusta.

Riječki karneval započinje 17. siječnja na blagdan sv. Antuna Opata, kad se na Pehlinu, Pašcu i Zametu podiže pust. Nakon toga slijedi bogati program sve do početka ožujka, a najatraktivniji događaj je Međunarodna karnevalska povorka. Ona je u sadašnjem obliku obnovljena 1982. godine, ali tradicija potječe još iz 1449. godine, kad se u jednom dokumentu tadašnjeg Gradskog vijeća zabranjuje prekrivanje lica maskom.

U glavnoj povorci riječkog karnevala sudjeluje oko stotinu karnevalskih grupa i tisuće maškaranih sudionika, a sve ih poprati oko 100.000 gledatelja. Tu su i razna glazbena i druga događanja koja će vas sigurno baciti u ludo i veselo raspoloženje. Riječki Karneval je mjesto gdje možeš biti ono što želiš!

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica grada Rijeke
Užarska 14 , 51000 Rijeka
+385 51 315 710
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN