Otkrijte skrivene ljepote Bjelovarsko-bilogorske županije

Kao što je u tijelu skriveno srce koje mu daje bilo, tako je u Središnjoj Hrvatskoj skriven prostor Bjelovarsko-bilogorske županije.

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Cijena

kn -
- kn

Otkrijte skrivene ljepote Bjelovarsko-bilogorske županije

Kao što je u tijelu skriveno srce koje mu daje bilo, tako je u Središnjoj Hrvatskoj skriven prostor Bjelovarsko-bilogorske županije.
Otkrijte Skrivene Ljepote Bjelovarsko Bilogorske županije 1

U njezinom zelenom srcu kucaju tri planine: Moslavačka gora, Papuk i Bilogora, u čijem korijenu se i nalazi riječ bilo kao tihi i trajni otkucaj života. Života koji u ovim krajevima postoji od najranijih vremena, pa se tek po arheološkim ostacima može ispričati priča o ljudima i događajima koji su obilježili njezinu prošlost i stvorili temelje sadašnjosti, koja vas poziva da je otkrijete.

Otkrijte Skrivene Ljepote Bjelovarsko Bilogorske županije 2
Daruvarska vinska cesta -Vezmarova kula, foto Damir Bakarić

Iz koje god strane vas put nanese u ovu županiju, dočekat će vas njezina otvorenost, gostoljubivost i očuvana priroda. Ovdje se nalazi pet gradova: Bjelovar, Daruvar, Čazma, Garešnica, Grubišno Polje te osamnaest općina koje vas sve zajedno, a opet svaka posebno, pozivaju na istraživanje i otkrivanje ovog dijela Hrvatske. Krenete li istraživati gradove, tada će vas možda Bjelovar osvojiti svojim pravilnim rasporedom ulica, Daruvar toplim kupeljima još iz rimskih vremena, Garešnica lovištima koja je okružuju, Čazma svojom bogatom prošlošću te Grubišno Polje mirom koji pruža život u malom gradu. A između gradova, nalaze se općinska središta i sela smještena na brežuljcima iznad kojih se uzdižu tornjevi crkvi, toplina sunca i plavetnilo neba.

Otkrijte Skrivene Ljepote Bjelovarsko Bilogorske županije 3
Vila Arcadia, Julijev park Daruvar, foto Predrag Uskoković

Ovdje će vas dočekati stoljetne šume, lijepa i plodonosna polja, rascvjetane livade između kojih prolaze potoci, rječice i nizinske rijeke. Tu se nalaze ribom bogati ribnjaci i jezera te lovišta u kojima obitava najraznolikija sitna i krupna divljač. Krenete li u svoje istraživanje pješice, biciklom, možda na konju ili s automobilom, svaki odabir je dobar jer vam brojna izletišta, vinske ceste i mala obiteljska gospodarstva nude mogućnost odmora i uživanja u prirodi koja vas okružuje.

Otkrijte Skrivene Ljepote Bjelovarsko Bilogorske županije 4
Vila Bilogore, foto Vila Bilogore

Dolaskom u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, osim što ćete otkriti jednu od najzelenijih hrvatskih županija, otkriti ćete i čarobne vidike koji se iz nje pružaju i pokazuju njezine ljepote, otvorenost i blizinu.

Otkrijte Skrivene Ljepote Bjelovarsko Bilogorske županije 5
OPG Voborski – panorama, foto Damir Bakarić

Više na: www.tzbbz.hr

Novine.hr

Centarzabave.com

PONUDITELJ

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN