Gurmani ga vole, putoholičari ne propuštaju, doznajte zbog čega je Vukovar novi ljetni hit

Okupati se na adi, prošetati središtem grada, popiti Vukovarsko u Vukovarsko pubu, pojesti fiš u Mornaru, čobanac u Gondoli, posjetiti Muzej vučedolske kulture, kupiti originalan suvenir Vrhunsko vukovarsko – Vukovar nikad nije bio atraktivniji

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Ul. Josipa Jurja Strossmayera 15, 32000, Vukovar

Cijena

kn -
- kn

Gurmani ga vole, putoholičari ne propuštaju, doznajte zbog čega je Vukovar novi ljetni hit

Okupati se na adi, prošetati središtem grada, popiti Vukovarsko u Vukovarsko pubu, pojesti fiš u Mornaru, čobanac u Gondoli, posjetiti Muzej vučedolske kulture, kupiti originalan suvenir Vrhunsko vukovarsko – Vukovar nikad nije bio atraktivniji
Tzg Vukovar 1

Tko nema Dunav, dobro mu je i more – kažu Vukovarci koji ljeti ne propuštaju svoju adu, jednu od najljepših riječnih plaža. Planirate li uskoro putovanje u Vukovar, što  vam toplo preporučujemo, ne zaboravite kupaći. Ovaj prekrasni pješčani otok udaljen samo pet minuta vožnje čamcem od baroknog središta grada, nudi pravo ljetno osvježenje, sunčanje na plaži, odmaranje u debeloj hladovini, a aktivni tipovi zaigrat će s društvom picigin u plićaku, odbojku ili mali nogomet na pijesku.

Vukovar je grad na dvije rijeke – osim Dunava tu je i Vuka na čijem se pješačkom mostu susreću Slavonija i Srijem; raj za gurmane i vinoljupce; oaza za ljubitelje aktivnog odmora, osame i uživanja u prirodi; ali i atraktivna destinacija kulturnog turizma. Šetnja zaštićenom povijesnom baroknom jezgrom s iznimno lijepim zgradama oduševljava, u njezinoj ljepoti možete uživati i s Dunava odaberete li plovidbu brodom.

 

Urbani ritam grada

Tzg Vukovar 2

Želite li osjetiti urbani ritam grada razgledajte murale i 3D street art na vukovarskim ulicama, velikoj galeriji na otvorenom s djelima poznatih svjetskih umjetnika. Svaki turistički obilazak završi u jednom od vukovarskih kafića, a u urbanu priču grada savršeno se uklapa Vukovarsko pub na korzu, omiljeno mjesto mladih (i onih koji se tako osjećaju) s odličnom atmosferom i modernim interijerom. Nije da ne smijete popiti kavu ili sok, ali ovo je idealna prigoda da kušate Vukovarsko pivo.

Tzg Vukovar 3

Sigurno niste znali da je prvo pivo proizvedeno na području Vukovara. Proizvela ga je indoeuropska civilizacija koja je između 3.000 i 2.500 godine prije Krista živjela na Vučedolu po kojem je i dobila ime. Danas je tamo Muzej vučedolske kulture, koji se uz Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz i Franjevački muzej Vukovar ne propušta. Vukovarski muzeji su interaktivni, moderni, ostavljaju dubok dojam, a posebno su emotivni Mjesto sjećanja: Vukovarska bolnica 1991. i Ovčara: Spomen dom i Masovna grobnica, koji su uz još četiri memorijalna mjesta Domovinskog rata objedinjeni u tužnu tematsku rutu Vukovarski nokturno.

Tzg Vukovar 4

Raj za gurmane

Tzg Vukovar 5U vukovarskim restoranima nude se najfiniji specijaliteti Srijema i Slavonije kojima je uistinu teško odoljeti. Tu vam sve nekako ide uslast, pa pred zavodljivim mirisima i okusima pokleknu i najjači karakteri. Gurmansku avanturu započnite tradicionalnim čobancem u poznatom izletištu Gondola u Sotinu. U opuštenoj atmosferi i okruženju zelenila uživat ćete u vrhunskoj tradicijskoj kuhinji istoka Hrvatske. Birajte između šokačkog jelovnika ili srijemskog stola, a za kraj tu su neodoljivi salenjaci, gužvare, tašci… sve po starim receptima slavonskih i srijemskih snaša.

Tzg Vukovar 6Istinski gurmani neće propustiti tradicionalni fiš u restoranu Mornar na obali Dunava. Iako je poznat i po ukusnim jelima od mesa, nastavite u istom tonu s ribljom platom na kojoj će se naći svježi šaran, som, smuđ… Tu su i nezaobilazni perklet od soma, ali i šaran na rašljama za prste polizat.

 

Vrhunsko vukovarsko

Tzg Vukovar 7Izvorno, kvalitetno, zdravo, svježe, kratak put od polja do stola – Vukovar je poznat po vrijednim proizvođačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, njih 24 okupljeno je u zadruzi Vrhunsko vukovarsko. Sjajna vina, poznati kulen, salame, slanine čvarci, kozji i kravlji sirevi, medovi, džemovi, šalše, ali i zlatovezi, torbe, suveniri…, sigurno ćete nešto odabrati kao uspomenu na posebno putovanje u Vukovar. Zadruga uskoro otvara vinski podrum i food&wine terasu u baroknoj jezgri grada, a do tada najkvalitetnije vukovarske proizvode možete naručiti putem web stranice Vrhunsko vukovarsko.

 

Nema više izlike. Ljeto je savršena prigoda za posjet Vukovaru, novom ljetnom hitu za sve putoholičare.

PONUDITELJ

Turistička zajednica grada Vukovara
Vukovar za sva vremena
00385 32 442-889
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN