Melodije istre i kvarnera – festival zabavne glazbe

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

kolovoz. 11, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

kolovoz. 11, 2020.

Vrijeme završetka

h

Melodije istre i kvarnera – festival zabavne glazbe

Melodije istre i kvarnera1

Jedini je stalni festival Istre, Kvarnera i sjevernojadranskih otoka. Pokrenut je 1964. godine. Imao je razdoblje stanke od 1987. do 1992. godine, i nije se održao 2001. godine, pa je na pola stoljeća od osnutka imao 44. izdanje.

Danas je jedini festival koji ima različita mjesta održavanja svake godine, jedini takav u Hrvata, premda je u početnim godinama bio iznimno statični festival. Promijenio je nekoliko imena, od “Prvog pljeska”, Festivala “Rijeka 64” i “Melodije Kvarnera” u današnje “Melodije Istre i Kvarnera”.
Festival je ustrajan u svojima trima traženim osobinama u pjesmama: istarska ljestvica, izričaj govornog područja Istre i Kvarnera, te tekstovi pjesama bazirani isključivo na nekom od segmenata života stanovnika Istre, Kvarnera i sjevernojadranskog otočja. Festival svake godine gostuje po gradovima Istre i Kvarnera, područja koje pokrivaju tri županije na zapadnom dijelu Hrvatske.
To je festival koji je temeljen na etno glazbi kraja u kojem se odvija i to glazbi kojoj je osnova takozvana “istarska ljestvica”, jedno od možda najinteresantnijih glazbenih pojava u svijetu. Pjesme tek dodiruju elemente tog toliko karakterističnog melosa na pitak i dopadljiv način.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

MELODY d.o.o.
51215 KASTAV
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN