Karlovački dani piva

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

rujan. 26, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

rujan. 26, 2020.

Vrijeme završetka

h

Karlovački dani piva

Karlovački dani piva1

Karlovačka je pivovara 1984. godine, uz pomoć grada Karlovca, pokrenula godišnju pučku svečanost Dani piva, koja se održavala na gradskom trgu u središtu Zvijezde, današnjem Trgu bana Josipa Jelačića. Kako se broj posjetitelja svake godine povećavao, Dani piva su mijenjali mjesto svog održavanja, da bi zadnjih desetak godina to bilo područje uz rijeku Koranu, odnosno uz ŠRC Korana.

Svečanost bi tada započinjala povorkom koja se kretala iz Karlovačke pivovare, iz smjera Dubovca, a završila bi na već spomenutom središnjem gradskom trgu, dok bi otvorenje obilježilo puštanje piva koje bi teklo iz središnje gradske fontane.
Karlovački dani piva vratili cu se u središte grada i održavaju se na više lokacija, pa će tako ŠRC Korana biti tako tek jedna od njih. Glavna se pozornica nalazi na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, velik dio programa odvijat će se i na Foginovom kupalištu, kao i na košarkaškom igralištu Šanac te u kinu Edison.
Posjetitelje očekuje velika ponuda piva, kao i prigodno festivalsko pivo. Tu su i nezaobilazni pereci, kotlovina, pečeno meso te brojni drugi gastronomski specijaliteti karakteristični za ovakva događanja. Kako su Dani piva ‘raspršeni’ na više lokacija, tako je pripremljen bogat program. Bit će tu raznih radionica, kvizova, pa čak i kulinarskih događanja. Na brojnim pozornicama izmjenjivat će se mnoštvo izvođača koji predstavljaju različite žanrove, pa se zaista može reći da je pripremljeno ponešto za svakoga.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KARLOVCA
Petra Zrinskog 3, 47000 Karlovac
+385 47 61 51 15
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN