Gospić-Tesla Power of Lights: Spektakl u Gospiću za Teslin rođendan

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

prosinac. 5, 2023.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

prosinac. 5, 2023.

Vrijeme završetka

h

Gospić-Tesla Power of Lights: Spektakl u Gospiću za Teslin rođendan

Gospić-Tesla Power of Lights: Spektakl u Gospiću za Teslin rođendan1

Večer ususret Teslinom rođendanu, 9. srpnja nakon što padne mrak, u Gospiću počinje manifestacija naziva „Tesla power of Lights“na glavnom gradskom trgu.

Spektakl svjetlosti pokazati će ne samo sve Tesline zasluge čovječanstvu već i omogućiti posjetiteljima da zamisle tu munjevitu noć davne 1856. godine kada je Tesla rođen u malom selu Smiljanu kraj Gospića.
Slavni izumitelj, elektrotehničar i fizičar ostavio je veliki trag u čitavom svijetu, a u Gospiću će se potruditi da ove godine naprave najveću proslavu. Svi posjetitelji moći će vidjeti dugo pripreman spektakularni laser show, izvanredne svjetlosne efekte koji će prošarati nebo sve do Smiljana, ali i sjediti na svjetlećem namještaju izrađenom posebno za Teslin rođendan.
Bogat program uključuje i ples na svili na za tu priliku specijalno osvijetljenom trgu, Edukativni vlakić “Putevima Nikole Tesle” u Gospiću će obilaziti i besplatno voziti tijekom dana svim lokacijama u Gospiću koje su vezane za život i rad svjetskog genija.
Sve zgrade u kojima je Tesla živio ili radio, biti će posebno osvijetljene, a rutu vlakića će pratiti priča o njegovu životu u Smiljanu, Gospiću i Lici.
Za vrijeme trajanja manifestacije građani će moći uživati i u bogatoj eno-gastro ponudi kao i u bogatom glazbenom program. Svi su pozvani u Gospić na Teslin rođendan kada će iz mraka u središtu Like izroniti svjetlost Tesli u čast.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

TZ Grada Gospića
Bana I. Karlovića 1, 53000 Gospić
+385 (0)53 560 752
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN