Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Lonjsko polje

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

rujan. 26, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

rujan. 26, 2020.

Vrijeme završetka

h

Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje1

Gljivarski kotlić, izložba gljiva i ljekovitog bilja, edukativne radionice, kulturno-umjetnički program, pješački i biciklistički obilasci sve vas očekuje na FungiFestu krajem rujna. Putevi okusa i mirisa vodi vas podno Moslavačke gore i brojnih vinograda do moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje – Prijamnog centra Repušnica na Festival gljiva i ljekovitog bilja.

Popularno zvani, FungiFest, u svom programu obuhvača: izložbu gljiva, stručna predavanja, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu gulaša od gljiva, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinara, kulturno-umjetnički program i gastronomske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti večernji glazbeni nastupi.
U stručnom djelu programa ćete saznati nešto više o vrstama gljiva i drugog živog svijeta (ptice, biljke) za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje, te će se moći uživati u pogledu na izložbene primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijelu Slavonije, koje će i ovog puta biti označene karticom koja će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti.
Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpune pješački i biciklistički obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, kao i vožnja u prikolici koju vuće oldtajmer traktor „Krapec“.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

TZ Grada Kutine
Tržna 8, 44320 Kutina
044 681 004
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN