Dani piva u Osijeku

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

rujan. 26, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

rujan. 26, 2020.

Vrijeme završetka

h

Dani piva u Osijeku

Dani piva u Osijeku1

Dani piva, održavaju se sredinom rujna tijekom desetak dana na lijevoj dravskoj obali kod katakombi Krunske utvrde. Omiljeni pivski festival poznat i kao najveći slavonski svatovi privuče oko 50.000 ljubitelja piva i sve prave veseljake uz tamburaške, narodne, pop i rock koncerte do kasno u noć!

Osijek je svoje dane piva dobio 2009. godine, što je relativno kasno ako imamo na umu da se radi o gradu u kojem se pivo proizvodi još od 17. stoljeća. To ga čini najstarijim hrvatskim pivarskim središtem, a tradicija proizvodnje tog omiljenog napitka održala se sve do danas zahvaljujući različitim pivovarama, poput Osječke pivovare.
Dani piva svake godine donose svakojake poslastice u gastronomskoj ponudi kao što su popularne slane lepinje langošice, buncek s kiselim kupusom, pečeni pilići i roštilj. Osječka Pivovara često iznenadi posjetitelje nekim vrstama piva koje inače nema u prodaji poput nefiltriranog piva. Manifestacija u grad Osijek privlači velik broj posjetitelja iz samog grada Osijeka, no i iz uže i šire okolice, kao i drugih zemalja, te svake godine sve više i više podsjeća na njemačke oblike ovakvih manifestacija.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica grada Osijeka
Županijska 2, 31000 Osijek
+385 (31) 203 755
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN