“Dani orhideja“ u Radoboju

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Radoboj

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

prosinac. 5, 2023.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

prosinac. 5, 2023.

Vrijeme završetka

h

“Dani orhideja“ u Radoboju

“Dani orhideja“ u Radoboju1

Otkrijte Planinarsko – poučnu stazu “Putovima orhideja”, na čijem području raste više od 30 vrsta samoniklih orhideja.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Općinom Radoboj organizira manifestaciju „Dani orhideja“. Biološka raznolikost je sveukupnost svih živih organizama koji su sastavni dijelovi ekoloških sustava, a uključuje raznolikost unutar vrsta, između vrsta, životnih zajednica te raznolikost između ekoloških sustava. Predstavlja globalnu imovinu od neprocjenjive važnosti za sadašnje i buduće generacije. Broj ugroženih vrsta iz dana u dan je sve veći, s tendencijom izumiranja. Nestankom biljnih i životinjskih vrsta trajno se umanjuje biološka raznolikost i stabilnost odnosno održivost ekoloških sustava.
Orhideje su samo mali dio biološke raznolikosti čija su staništa, travnjaci i šume, direktno ovisna o ljudskom djelovanju. Poljoprivreda je primjer kako ljudske aktivnosti imaju značajan utjecaj na ekosustave i njihovo očuvanje.
Manifestacija „Dani orhideja“ organizira se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te važnosti suživota čovjeka i prirode. Program se sastoji od zanimljivih predavanja te obilaska planinarsko-poučne staze „Putevima orhideja“ na kojoj se u mjesecu svibnju može vidjeti preko 15 vrsta orhideja.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica županije Krapinsko-zagorske
Magistratska 3, 49000 Krapina
+385 (0) 49 233 653
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN