Sve duži dani mame na istraživanje Pule, rekreaciju, ali i uživanje na suncu

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Cijena

kn -
- kn

Sve duži dani mame na istraživanje Pule, rekreaciju, ali i uživanje na suncu

TOP 10 stvari koje treba vidjeti ovog proljeća u Puli:
1. Brojne biciklističke i pješačke staze u i oko Pule
2. Aquarium Pula
3. Nacionalni park Brijuni
4. Pulsku tržnicu i restorane
5. Arenu i kulturno povijesne znamenitosti
6. Verudela Art Park
7. Park šumu Šijana, Kaisserwaldu
8. Muzeji i galerije
9. Tvrđave
10. Lungo Mare

Savršeni spoj atrakcija koje nude za svakoga ponešto, od prirodne i povijesne baštine, kulture, sporta i gastro ponude jesu ono što će vaš boravak u Puli učiniti doista potpunim.

Preporuka je krenuti od Arene preko Foruma do Slavoluka Sergijevaca.

U proljeće oživi i gradska tržnica te svakojake boje i mirisi mame sva čula.

Aquarium u staroj utvrdi na Verudeli otkrit će bogat podmorski živi svijet koji vrijedi razgledati bez obzira na godišnje doba.

I gradski parkovi, od kojih su neki uređeni još krajem 19. stoljeća, kao i park šuma Šijana čija osnovna obilježja datiraju iz doba austro-ugarske vladavine u Puli, a danas je nadopunjena i drugim sadržajima kao što su igralište za djecu, staze za trčanje i bicikliranje te trim staza, idealna su mjesta za rekreaciju i opuštanje.

S dolaskom sve dužih i toplijih dana u Puli se život, baš kao i priroda, budi. Sve je lijepši boravak na zraku pa se svakako preporučuje da uzmete udobnu obuću i krenete u istraživanje grada.

Vrijeme je to za trčanje i bicikliranje po uređenim stazama koje se protežu na čak sto kilometara u i oko Pule, a jedna ide i oko zanimljivih štinjanskih utvrda koje su bile dio fortifikacijskog sustava grada iz 19. stoljeća.

Osim što za mnoge more još nije prihvatljive temperature za kupanje, staze uz more idealne su za ugodne šetnje, pogotovo u jutro i u smiraj dana, kada je boravak uz more i najugodniji. Pula ima čak 30 kilometara obale, a može se proći dio po dio, od Verudele, do šetališta Lungomare, pa preko rive s pulskom lukom, Vallelungom i dalje do Štinjana.

Posebnu priču čini Nacionalni park Brijuni, skupina otoka koja se nalazi u pulskom arhipelagu. Predivna priroda, razne životinje u prirodnom okruženju, povijesna i kulturna ostavština, mir i tišina kakve priliče samo „rajskom otočju“ pravi su mamac za posjetu u vremenu kada su dani ugodni, ali još uvijek ne prevrući…

Za sve posjetitelje koji se odluče na produženi boravak u našem gradu, Pula nudi veliki izbor privatnog i hotelskog smještaja vrhunskog komfora.

 

Saznjte više na: www.pulainfo.hr

 

PONUDITELJ

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN