Antičke večeri u Omišlju

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Uvala Sepen Omišalj, lokalitet Mirine-Fulfinum

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

kolovoz. 10, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

kolovoz. 10, 2020.

Vrijeme završetka

h

Antičke večeri u Omišlju

Antičke večeri u Omišlju1

Omišalj je jedino naselje koje se u Riječkom zaljevu vidi sa svih strana. Na visini od 85 metara, na sjeverozapadnoj strani otoka Krka dominira gotovo tri kilometra dugim zaljevom. Takva pogodnost upala je u oči već pretpovijesnim stanovnicima, pa i život Omišlja traje već desecima tisuća godina.

Svakog ljeta, sredinom srpnja, lokalitet Mirine-Fulfinum oživi duh drevnih rimskih vremena sa već tradicionalnom antičkom večerom. Antičke večeri su jedna od najprepoznatljivijih manifestacija općine Omišalj, sve više okrenuta turistima kojima se želi skrenuti pažnju na bogatu povijest općine Omišalj, na kojoj bi joj mogle pozavidjeti i mnogo razvikanije turističke destinacije u Hrvatskoj, pa čak i na Mediteranu. Ovom manifestacijom želimo oživjeti tradicionalne običaje našega kraja te ih implementirati u turističku ponudu.
Antičke večeri su zanimljiv gastronomski ali i kulturni događaj koji posjetitelje načas vraća u drevna vremena, kada su Fulfinumom šetali Rimljani i uživali u bogatoj antičkoj trpezi. Uz svjetlost baklji, originalnu antičku glazbu, ulične zabavljače, gladijatore, rimske vojnike te cara i carevu svitu posjetitelji odjeveni u rimske toge uživaju u antičkom ugođaju. Posebnu draž Antičkim večerima pridonosi rimski logor u kojem je uprizoreno drevno doba, kao i prezentacija kovača, lončara, tkalje, užara, košarača i salona za uljepšavanje gdje su se mogle napraviti antičke frizure ili oslikati kožu kanom.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica općine Omišalj i Njivice
Prikešte 11, Omišalj
00 385 51 841 042
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN