Novigrad-Cittanova za najljepši uvod u šarenilo jeseni

Kategorija ponude

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Istra, Novigrad-Cittanova

Cijena

kn -
- kn

Novigrad-Cittanova za najljepši uvod u šarenilo jeseni

Oslobodite svoja osjetila! Novigrad je jednostavno mjesto kakvo zaslužujete.

Povoljna klima, vrhunska hrana, vino i maslinovo ulje očekuju vas tijekom cijele godine, dok domaćini dobrodošlice čine sve da vaš boravak bude ugodan. Novigrad je poznat po najspektakularnijim i najromantičnijim zalascima sunca, svake večeri nudi drugačiju paletu boja i izaziva niz osjećaja. Osim uživanja u zalascima, nadahnjujuća šetnja, rekreativna vožnja biciklom ili trčanje izvrsni su načini za opuštanje i punjenje baterija, ali i za gledanje Novigrada iz drugog kuta.

Očuvana ostavština iz prošlih vremena očarava svakog posjetitelja grada ne samo zbog ljepote, već zbog osobnosti s kojom Novigrad zrači zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti.

 

Stara gradska lučica Mandrač predstavlja snagu Novigrada i njegovih ljudi. To Novigradu daje poseban šarm koji se osjeti kada šećete uz usidrene brodice, kada sjednete na klupu, u obližnji restoran ili kafić te samo promatrate ritam grada.

Čuvene zidine koje okružuju grad simbol su zaštite i sigurnosti. Šetnica koja prati zidine neizostavan je dio grada kojeg stanovnici i gosti često posjećuju. Uz njih možete šetati, trčati, sunčati se, kupati i ljubiti se. Naime, posebno su čarobne u večernjim satima.

Središnji dio novigradskih zidina je loža Belveder, s predivnim pogledom na čisto Jadransko more, nezaboravne zalaske sunca i zvjezdano nebo.

Zvonik s kipom zaštitnika grada sv. Pelagija simbol je ponosa i povjerenja. Gdje god se nalazili na području Novigrada, uvijek ćete ga primijetiti kao najvišu građevinu, ali i čuti.

 

Prepoznatljiv spoj vrhunskog profesionalizma i kulinarske kreativnosti, u skladu s najvišim svjetskim gourmet standardima, kao i kulinarska tradicija temeljena na prirodnim bogatstvima ovoga kraja, uvrstili su Novigrad i novigradske restorane i konobe u najprestižnije svjetske gastro-publikacije i vodiče.  Stoga je ovaj mali grad već godinama velikim slovima upisan na kartu vrhunskih gastronomskih doživljaja.

Za doživjeti Novigrad u pravom smislu riječi treba vam pun tanjur okusa i čaša domaćeg vina. Novigradski vinari i maslinari jedan su od ponosa Novigrada. U degustaciji možete uživati kad god želite. Neka vas očara malvazija i teran! Jedva čekaju da vam prenesu priču o obiteljskoj tradiciji s kojom žive svaku minutu dana. Ljubitelji kvalitetne kapljice i domaćih delicija svoje će zadovoljstvo naći u vinotekama, kušaonama i prodavaonicama autohtonih proizvoda, a neke od njih nude pravi hedonistički doživljaj na ulicama staroga grada. Čaša vina, pršut, sir, masline i dobro društvo za malim stolom tik uz dućan u pitoresknoj ulici ono je što će vas uistinu oraspoložiti i pružiti vam doživljaj za pamćenje.

Novigradsku eno-gastronomsku priču možete doživjeti i na jedan ponešto drugačiji, originalan način. Dovoljno je uskočiti u turistički vlakić i uz Novigrad-Citanova Wine Trail, doživjeti nezaboravnu vinsku avanturu. Vlakić će vas povesti na osvježavajuću vožnju ususret lokalnim vinarima, u čijem ćete se društvu prepustiti uživanju u čarima vrhunske vinske kapljice i otkrivanju istarskih delicija.

Novigrad obiluje lokacijama s očuvanom prirodom i pitoresknim pejzažima koji vas jednostavno mame da ih istražite baveći se fizičkim aktivnostima, puneći baterije aktivnim odmorom.

Sve vam je blizu, šetnice uz more i na kopnu protežu se cijelim područjem, a automobil možete komotno pustiti na parkingu. Hodanje, trčanje, tenis i vožnja biciklom neke su od aktivnosti u kojima ovdje možete uživati. Prođite šetnice Lungomare, Rivarela, podno gradskih zidina, puteve između vinograda i maslinika! Isprobajte biciklističke staze za brdske i cestovne bicikle ili se odvažite na dužu avanturu s kojom možete upoznati i druga čarobna mjesta susjednih općina sjeverozapadne Istre. Zaigrajte tenis na brojnim terenima uz more, doživite pravu avanturu u organiziranim quad vožnjama kroz prirodu i otkrijte zelenu Istru!

Novigrad, kao mjesto sa stoljetnom ribarskom tradicijom, poziva vas da se okušate i u ribolovu. U morskom ili slatkovodnom pecanju, doživljaj je sljubljen s čistim i zdravim Jadranskim morem te s Mirnom, najdužom istarskom rijekom. Ulovite ribu s kojom ćete pripremiti slasno i zdravo jelo za svoju obitelj ili društvo. Niste li sretne ruke s ulovom, naručite riblji meni u jednom od novigradskih restorana.

Ukoliko pak želite provesti miran dan na moru, tu su i izleti brodom. Doživite Novigrad s morske strane, odakle se pruža najljepši pogled na povijesne zidine i široku obalu s brojnim plažama. Posreći li vam se, iz mora će vas pozdraviti delfini.

 

INFO:

Turistička zajednica grada Novigrada-Cittanova

Mandrač 29a

Tel: +385 52 757 075

 

[email protected]

www.coloursofistria.com

 

Facebook: Visit Novigrad Cittanova

Instagram: visit_novigradcittanova

 

PONUDITELJ

Turistička zajednica grada Novigrada-Cittanova
+385 52 757 075
Visit Novigrad Cittanova
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN