Ostanite aktivni – Ovu jesen posjetite Zadarsku županiju!

Blaga mediteranska klima i velik broj sunčanih sati, raskošne i raznolike prirodne ljepote, brojni vrijedni kulturno-povijesni spomenici, srdačni i gostoljubivi domaćini, te posebne i domaće gastronomske poslastice kao i obilje dobre kapljice ovdje možete probati.

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Cijena

kn -
- kn

Ostanite aktivni – Ovu jesen posjetite Zadarsku županiju!

Blaga mediteranska klima i velik broj sunčanih sati, raskošne i raznolike prirodne ljepote, brojni vrijedni kulturno-povijesni spomenici, srdačni i gostoljubivi domaćini, te posebne i domaće gastronomske poslastice kao i obilje dobre kapljice ovdje možete probati.
Ostanite aktivni

Zadarska je županija iznimno privlačna posjetiteljima i ujesen, a razloga za to ima zaista puno. Blaga mediteranska klima i velik broj sunčanih sati, raskošne i raznolike prirodne ljepote, brojni vrijedni kulturno-povijesni spomenici, srdačni i gostoljubivi domaćini, te posebne i domaće gastronomske poslastice kao i obilje dobre kapljice koje možete ovdje probati, neki su od njih.

Ipak, Zadarska se županija posebno ponosi brojnim mogućnostima za aktivni odmor pa ukoliko želite ostati u formi i iskoristiti vrijeme prije zime za kraći predah, pokoji produženi vikend ili pak izlet pozivamo vas da je svakako posjetite. Bez obzira jeste li skloni adrenalinskim avanturama ili blažim oblicima tjelesnih aktivnosti, ova regija ima nešto za vas.

Ostanite aktivni 01
Aleksandar Gospić: Velirat

Jedrenje

Poznato je da jesen najviše vole nautičari, a Zadarska je županija upravo raj za  taj vrhunski oblik aktivnog turizma. Tri stotine otoka, otočića i hridi čini zadarski arhipelag, mješavinu naseljenih i nenaseljenih otoka gdje svaki otok nudi nešto drugačije. Od većih tu su Pag, Ugljan, Pašman i Dugi otok s biserom zaštićene prirode – parkom prirode Telašćica. Manji otoci, od kojih neki bez auta, kriju jedinstveni šarm: Silba, Olib, Molat, Premuda, Ist, Iž, Rava, Zverinac, Vrgada, samo su neki od njih. Pa ako ste zaljubljenik u plovidbu, postoji puno načina na koji možete istražiti to prirodno blago. Iz svake od naših vrhunskih marina možete istražiti regiju, bilo da iznajmljujete jedrilicu, motorni čamac ili gumenjak. Ali možete se ukrcati i na neki trajekt ili katamaran i uputiti se prema tom čarobnom svijetu otoka, a ako ste od onih hrabrijih ljubitelja mora, okupati se još možete…

Ostanite aktivni 02
Aleksandar Gospić: Vrana

Biciklizam 

Biciklisti u Zadarskoj županiji mogu uživati u najvećoj regionalnoj mreži biciklističkih ruta u Hrvatskoj – Zadar Bike Magic. Cijela županija prošarana je atraktivnim rutama koje će zadovoljite sve bicikliste, od početnika ili obitelji, preko entuzijasta s većim kilometražama na cestovnom biciklu, do avanturističkih brdskih biciklista koji će uživati u vrletima Velebita ili kanjona Zrmanje. Oduševite se ljepotama najraznolikije županije otkrivajući ih biciklom. Iznajmite bicikle ili potražite savjet kod provjerenih partnera, a sve informacije možete naći na www.zadarbikemagic.com.

Ostanite aktivni 03
Ivan Čorić: Paklenica

Planinarenje i penjanje 

Na samo 40 km od središta Zadra nalazi se Nacionalni park Paklenica, prijestolnica aktivnog turizma Hrvatske. Park je prepun pješačkih staza, prilagođenih početnicima i najnaprednijim izletnicima i planinarima, od onih laganih pa sve do ozbiljnih i zahtjevnih planinarskih staza koje vode do najviših vrhova planine Velebit. Raj je i za penjače, za koje posebno uzbuđenje predstavlja uspon na Anića Kuk. Ova najveća stijena na Velebitu i najpoznatija u Hrvatskoj, doživljaj je koji se ne smije propustiti. S impresivnih 300 metara visine, obožavaju je ozbiljni penjači zahvaljujući izazovima koje pruža. No, dostupne su i škole penjanja, čak i za djecu. Velebit možete i „preletiti“ vozeći se u terencu u okviru popularnog Velebit Safari obilaska.

Ostanite aktivni 04
Zrmanja

Rafting 

Rijeka Zrmanja jedno je od najpopularnijih mjesta za rafting u Hrvatskoj i pustolovinu koju ona omogućuje u kasnu jesen, kada nabuja, jednostavno morate probati. Čak i djeca do 6 godina mogu sudjelovati u obiteljskom raftingu. A ako je vodostaj nedostatan, ne brinite, kajaci su spremni! Ova kraška ljepotica koja se probija impresivnim kanjonom pruža mogućnosti i za opuštajuću vožnju, stoga i popularno ime – Ljepotica i Zvijer.

Jahanje 

Ako volite životinje, osobito konje, svakako probajte predivno iskustvo jahanja i zabavite se u društvu ovih prekrasnih plemenitih stvorenja.

Škola jahanja Vencel, smještena u mjestu Drage-Pakoštane, nudi izlete za jahanje koji su idealni za obitelji. Zajedno ćete provesti sate na Vranskom jezeru u avanturi sa svojim konjem! Nakon vožnje možete uživati u obiteljskom pikniku s lokalnim specijalitetima.

Još jedan izbor za jedan dan jahanja može biti na seoskom imanju Mićanovi dvori. Smješteni manje od sat vremena od Zadra, kod Obrovca nadomak rijeke Zrmanje, cijela obitelj može pohađati satove jahanja – a zatim se okupati u rijeci!

Tu su još i škole i klubovi u Zadru i Zatonu, stoga svi u sedla!

Ostanite aktivni 05
Nin, Kite

Avanturizam u zraku 

Za one sklone adrenalinu, preporučamo skok s najvišeg mjestu za bungee skokove – Masleničkom mostu gdje vas čeka iskusna ekipa.

Ili se okušajte u skoku s padobranom. Možete čak uživati i u poznatom zadarskom zalasku sunca iz ptičje perspektive!

Zr Logo Htz Logo

Novine.hr

CENTARZABAVE.com

PONUDITELJ

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN