Neotkriveni otok! Dugi otok

Dugi otok najveći je otok u skupini sjeverno-dalmatinskih otoka.

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Cijena

kn -
- kn

Neotkriveni otok! Dugi otok

Dugi otok najveći je otok u skupini sjeverno-dalmatinskih otoka.
neotkriveni otok dugi otok

Otoci su od davnina poznati kao oaze mira koje putnicima-namjernicima pružaju doživljaj posvemašnjeg opuštanja te duhovnog i tjelesnog odmora. Dugi otok ponosi se svojom jedinstvenošću. Njeguje i cijeni prirodu, a svoje posjetitelje ostavlja bez daha pred očaravajućim prizorima koje skrivaju pitoreskna mjesta i skrovite plaže u srazu sa veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom! Savršena čistoća mora i zraka, čini ovaj otok savršenim mjestom za odmor tijela i duše.

Neotkriveni otok! Dugi otok

Dugi otok najveći je otok u skupini sjeverno-dalmatinskih otoka. Obalu Dugog otoka prema otvorenom moru karakteriziraju oštre suprotnosti: dio koji se nalazi u Parku prirode Telašćica-najsigurnija, najljepša i najveća prirodna luka u Jadranskom moru- većinom je strm i čine ga očaravajuće litice, dok se na sjeverozapadnoj strani otoka mogu naći mirne uvale te pješčana plaža Sakarun. „Otok kontrasta“, kako ga neki znaju nazvati pozivajući se na raznolikosti kojima obiluje, vodi posjetitelje na „putovanje“ kroz tradiciju i moderni svijet istovremeno njegujući svoje posebnosti i zanimljivosti koje ga izdvajaju od drugih otoka. Dugi otok ponajprije je mjesto opuštanja i uživanja. U svakom od 12 dugootočkih mjesta tijekom ljetnih mjeseci održavaju se fešte, najčešće u ime sveca-zaštitnika, uz zvukove domaće glazbe i tradicionalna jela, a najpoznatije su „Saljske užance“.

Neotkriveni otok! Dugi otok

Pobornici aktivnog odmora svoju će zadovoljštinu naći u istraživanju otoka po uređenim i obilježenim pješačkim i biciklističkim stazama, obilaženjem uređenih arheoloških lokaliteta (od „najstarijeg Dalmatinca – Šime“11 000 god pr. n. e., preko grobnih humaka, Ilirskih grobova, Ville rusticae, špilja, sve to stijena nastalih prije 100-ak milijuna godina) ili na izletima u Park prirode Telašćica i Nacionalni park Kornati. Tijekom godine organiziraju se razne sportske manifestacije, a dostupne su i staze za planinarenje, uređene staze ljekovitog bilja  i uređeno penjalište. Također, na Dugom otoku postoji nekoliko školi ronjenja koje stoje na usluzi svima koji žele proniknuti u tajanstvene morske dubine, a čiji polaznici obilaze neke od najatraktivnijih dugootočkih ronilačkih lokacija, kao što su to podvodna špilja Brbišćica ili otočić Mežanj.

Dugi otok, sa nizom atraktivnih turističkih mjesta i prirodnih ljepota, pruža posjetiteljima putovanje kroz svijet tradicije i modernog načina življenja.

Više na: www.dugiotok.hr

 

Novine.hr
DiscoverCroatia.net
CentarZabave.com

PONUDITELJ

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN