Novigrad-Cittanova za najljepši uvod u šarenilo jeseni

Oslobodite svoja osjetila! Novigrad je jednostavno mjesto kakvo zaslužujete.

Kategorija ponude

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Cijena

kn -
- kn

Novigrad-Cittanova za najljepši uvod u šarenilo jeseni

Oslobodite svoja osjetila! Novigrad je jednostavno mjesto kakvo zaslužujete.
10 naslovna0

Povoljna klima, vrhunska hrana, vino i maslinovo ulje očekuju vas tijekom cijele godine, dok domaćini dobrodošlice čine sve da vaš boravak bude ugodan. Novigrad je poznat po najspektakularnijim i najromantičnijim zalascima sunca, svake večeri nudi drugačiju paletu boja i izaziva niz osjećaja. Osim uživanja u zalascima, nadahnjujuća šetnja, rekreativna vožnja biciklom ili trčanje izvrsni su načini za opuštanje i punjenje baterija, ali i za gledanje Novigrada iz drugog kuta.

Očuvana ostavština iz prošlih vremena očarava svakog posjetitelja grada ne samo zbog ljepote, već zbog osobnosti s kojom Novigrad zrači zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti.

Novigrad-Cittanova za najljepši uvod u šarenilo jeseni

Stara gradska lučica Mandrač predstavlja snagu Novigrada i njegovih ljudi. To Novigradu daje poseban šarm koji se osjeti kada šećete uz usidrene brodice, kada sjednete na klupu, u obližnji restoran ili kafić te samo promatrate ritam grada.

10 1. slika1

Čuvene zidine koje okružuju grad simbol su zaštite i sigurnosti. Šetnica koja prati zidine neizostavan je dio grada kojeg stanovnici i gosti često posjećuju. Uz njih možete šetati, trčati, sunčati se, kupati i ljubiti se. Naime, posebno su čarobne u večernjim satima.
Središnji dio novigradskih zidina je loža Belveder, s predivnim pogledom na čisto Jadransko more, nezaboravne zalaske sunca i zvjezdano nebo.

Zvonik s kipom zaštitnika grada sv. Pelagija simbol je ponosa i povjerenja. Gdje god se nalazili na području Novigrada, uvijek ćete ga primijetiti kao najvišu građevinu, ali i čuti.

Prepoznatljiv spoj vrhunskog profesionalizma i kulinarske kreativnosti, u skladu s najvišim svjetskim gourmet standardima, kao i kulinarska tradicija temeljena na prirodnim bogatstvima ovoga kraja, uvrstili su Novigrad i novigradske restorane i konobe u najprestižnije svjetske gastro-publikacije i vodiče.  Stoga je ovaj mali grad već godinama velikim slovima upisan na kartu vrhunskih gastronomskih doživljaja.

10 2. slika2

Za doživjeti Novigrad u pravom smislu riječi treba vam pun tanjur okusa i čaša domaćeg vina. Novigradski vinari i maslinari jedan su od ponosa Novigrada. U degustaciji možete uživati kad god želite. Neka vas očara malvazija i teran! Jedva čekaju da vam prenesu priču o obiteljskoj tradiciji s kojom žive svaku minutu dana. Ljubitelji kvalitetne kapljice i domaćih delicija svoje će zadovoljstvo naći u vinotekama, kušaonama i prodavaonicama autohtonih proizvoda, a neke od njih nude pravi hedonistički doživljaj na ulicama staroga grada. Čaša vina, pršut, sir, masline i dobro društvo za malim stolom tik uz dućan u pitoresknoj ulici ono je što će vas uistinu oraspoložiti i pružiti vam doživljaj za pamćenje.
Novigradsku eno-gastronomsku priču možete doživjeti i na jedan ponešto drugačiji, originalan način. Dovoljno je uskočiti u turistički vlakić i uz Novigrad-Citanova Wine Trail, doživjeti nezaboravnu vinsku avanturu. Vlakić će vas povesti na osvježavajuću vožnju ususret lokalnim vinarima, u čijem ćete se društvu prepustiti uživanju u čarima vrhunske vinske kapljice i otkrivanju istarskih delicija.

Novigrad obiluje lokacijama s očuvanom prirodom i pitoresknim pejzažima koji vas jednostavno mame da ih istražite baveći se fizičkim aktivnostima, puneći baterije aktivnim odmorom.

10 3. slika3

Novigrad-Cittanova za najljepši uvod u šarenilo jeseni

Sve vam je blizu, šetnice uz more i na kopnu protežu se cijelim područjem, a automobil možete komotno pustiti na parkingu. Hodanje, trčanje, tenis i vožnja biciklom neke su od aktivnosti u kojima ovdje možete uživati. Prođite šetnice Lungomare, Rivarela, podno gradskih zidina, puteve između vinograda i maslinika! Isprobajte biciklističke staze za brdske i cestovne bicikle ili se odvažite na dužu avanturu s kojom možete upoznati i druga čarobna mjesta susjednih općina sjeverozapadne Istre. Zaigrajte tenis na brojnim terenima uz more, doživite pravu avanturu u organiziranim quad vožnjama kroz prirodu i otkrijte zelenu Istru!

10 4. slika4

INFO:
Turistička zajednica grada Novigrada-Cittanova
Mandrač 29a
Tel: +385 52 757 075

[email protected]
www.coloursofistria.com

Facebook: Visit Novigrad Cittanova
Instagram: visit_novigradcittanova

 

Novine.hr

Centarzabave.com

PONUDITELJ

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN