BRIJUNI – Raj za aktivni obiteljski odmor

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Brijuni

Cijena

kn -
- kn

BRIJUNI – Raj za aktivni obiteljski odmor

Doživite sa svojom obitelji netaknutu prirodu Nacionalnog parka Brijuni posjećujući ove prekrasne otoke Jadrana. Istražite njihovu bogatu prirodnu, kulturno-povijesnu te geološko-paleontološku baštinu. Sve aktivnosti prilagođene su djeci, a pojedina mjesta su toliko posebna da ih jednostavno trebate upoznati.

 

ISTRAŽITE ŽIVOTINJSKI SVIJET BRIJUNA

Ulazak u drugačiji svijet

Fauna Nacionalnog parka Brijuni iznimno je bogata, kako brojnošću jedinki tako i različitim vrstama. Veliki Brijun stanište je površine 561 ha koje svojom specifičnom mikroklimom omogućuje život mnogobrojnim autohtonim (domaćim) i alohtonim (unesenim) životinjskim vrstama. Raznolikost ekosustava doprinosi ovome bogatstvu – šuma, makija, travnjaci i kopnene vode bogatstvo su bioraznolikosti na kojima ćete se susresti s brojnim vrstama beskralježnjaka i kralježnjaka.

DINOSAURI NA BRIJUNIMA

Otisci drevnih gmazova

Bogatstvo Brijuna uveličavaju i geopaleontološki lokaliteti na kojima je pronađeno preko 200 otisaka stopala dinosaura. Vjeruje se da su ovi drevni gmazovi šetali Brijunima prije 125 – 100 milijuna godina.

KUĆA DR. OTTA LENZA

Interpretacijsko-edukacijski centar

Na samome ulasku u velikobrijunsku luku, pažnju će vam zaokupiti neobična građevina – Kuća za brodice. Izgrađena je 1902. godine i danas je jedina u potpunosti sačuvana secesijska građevina na otoku. U kući je od 1906. do 1938. godine živio otočni liječnik dr. Otto Lenz prema kojemu je ova kućica nazivana i “La casa del Dottore” (Doktorova kuća).

LEGENDA BRIJUNA

Kakadu Koki

Legenda Brijuna je Koki, poznati Titov papagaj, jedan od rijetkih primjeraka žuto-kukmastih kakadua koji žive i do 100 godina. On razgovara, šepuri se, a ponekad čak i zapjeva.

ISTRAŽITE BRIJUNE BICIKLOM

Opuštajuća vožnja

Bicikl je jedno od omiljenih prijevoznih sredstava brojnih posjetitelja našeg nacionalnog parka. Ugodna vožnja i blagi povjetarac idealna su kombinacija za potpuno prepuštanje tajanstvenim ljepotama Brijuna.

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

Ekološko prijevozno sredstvo

Električni automobili prvobitno su bili namijenjeni olakšavanju života igrača golfa, ali ta se namjena promijenila kroz vrijeme. Električni automobil danas je uobičajeno ekološko prijevozno sredstvo za istraživanje Velikog Brijuna.

Za sve putoljupce čiju želju za avanturom pusto lješkarenje na osunčanim plažama ne može zadovoljiti, Majka Priroda stvorila je Brijune. Tko ne bi posjetio rajsko otočje gdje se prožimaju blagodati suvremenog doba s davnom prošlošću?

 

Saznajte više: www.np-brijuni.hr/hr/posebne-ponude/obiteljski-odmor-na-brijunima

 

PONUDITELJ

BRIJUNI – Raj za aktivni obiteljski odmor
Nacionalni Park Brijuni
052 525 807
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN