Žabarska noć u Lokvama

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Lokve

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

Žabarska noć u Lokvama

Žabarska noć u Lokvama1

Lovke su mjesto koje zahvaljujući tradiciji Žabarske noći koja se obilježava 29. travnja, postaje mjesto proljetne godišnje zabave, a turistički radnici nastoje uvijek uključiti nešto novo u takvu zabavnu priredbu koja se održava posljednji vikend u travnju.

Cijeli tjedan prije Žabarske noći, u Lokvarskim restoranima se nalazi ponuda specijaliteta od žaba. Što se tiče igara, bit će natjecanje žaba skok u dalj, a sudionici natjecanja žabu ne smiju poticati na skok dodirom, nego samo glasom, a izvode se tri skoka u serijama. Da bi se plasirale, računaju se dva bolja skoka, a organizator će nagraditi tri vlasnika najbolje plasiranih žaba.
Osim igara, za turizam će se iskoristiti i onaj dio o najboljim autohtonim poslasticama, za koje će se pobrinuti domaćini.
Prvo takvo natjecanje je bilo 1975. godine, a brojilo je 13 natjecatelja sa žabama, a od tada se broj posjetitelja i natjecatelja povećao, a u ovoj manifestaciji koja je već poprimila međunarodni karakter sudjeluju i Talijani, Francuzi i Nizozemci.
Dan nakon održavanja Žabarske noći održava se dječija Žabarska noć koja je sadržajem primjerena mlađem uzrastu.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

TZ Lokve
Šetalište Golubinjak br. 6
+385 51 831 250
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN