Vinkovačke jeseni

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

rujan. 11, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

rujan. 20, 2020.

Vrijeme završetka

h

Vinkovačke jeseni

vinkovačke jeseni1

Vinkovačke jeseni su najveća kulturna manifestacija u regiji i one prikazuju ljepotu koja proizlazi iz duše slavonskog čovjeka. Nema Vinkovačkih jeseni bez šokačkog kola (tradicionalni ples) koje je uvršteno na listu nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske.

Festival Vinkovačke jeseni je osnovan 1966. godine, te je ubrzo od osnutka postao najveći i najpoznatiji kulturni događaj grada Vinkovaca, cijele Slavonije, pa čak i cijelog kontinentalnog dijela Hrvatske. Vinkovačke jeseni nude sve što bi ljubitelji ovakvih festivala mogli očekivati.
Prve Vinkovačke jeseni su organizirane u rujnu 1966., te su ubrzo nakon toga postale jedan od najpoznatijih festivala ovakve vrste u cijeloj Hrvatskoj. U prvome planu ovoga festivala su njega narodnih plesova, nošnji i običaja kako bi se različite tradicionalne vrijednosti iz narodnog života Slavonije očuvali.
Vinkovačke jeseni se održavaju svake godine u mjesecu rujnu koji je ujedno i početak jeseni, po kojoj je i ovaj festival dobio ime. Razlog za osnivanje ovoga festivala je taj što je jesen godišnje doba koje Slavonce za njihov mukotrpan rad najviše nagradi. Ovaj festival je ubrzo počeo povezivati sve one koji su ljubitelji kulturne baštine, narječja i starih običaja.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Grad Vinkovci
Bana Jelačića 1, Vinkovci
032/337-200
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN