Zeljarijada u Vidovcu

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Vidovec

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

rujan. 26, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

rujan. 26, 2020.

Vrijeme završetka

h

Zeljarijada u Vidovcu

zeljarijada-u-vidovcu1

Zeljarijada je kulturna i zabavna manifestacija posvećena autohtonom proizvodu vidovečkog kraja – zelju, a još od 1997. godine već tradicionalno se održava u mjesecu rujnu.U tri dana trajanja manifestacije, svake godine općinu Vidovec posjeti desetak tisuća posjetitelja, ljubitelja i štovatelja zelja, te proizvoda od zelja i sa zeljem.

Nezaobilazno je kušanje „mega“ sarme, za koju se čekalo u dugom redu, kao i autohtonog Vidovečkog gibanika. Sarma je ove godine ponovno oborila vlastiti rekord te je, nakon prošlogodišnja 1.333 metra, ove godine bila duga čak 1.480 metara. Skuhana je od 2.500 kg varaždinskog kiselog zelja, 860 kg svježeg mesa i 250 kg sušenog mesa.
Manifestaciju upotpunjuju mnogi zabavni i kulturni sadržaji koji se odnose na očuvanje tradicije, a iz mnoštva zanimljivih sadržaja izdvajamo: sajam starih zanata, gospodarski sajam i sajam zaštićenih proizvoda, kuhanje mega sarme i zeljarskog kotlića, dane polja, Zeljarske igre, međunarodnu smotru folklora i “Zeljarske noći” s koncertima.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

KUD "Vidovec"
42205 Vidovec, Trg Sv. Vida 9
099 432 7220
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN