Samoborski fašnik

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

0 kn -
- 0 kn

Datum početka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

Samoborski fašnik

Samoborski fašnik1

Samoborski fašnik jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Tradicionalni fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal preuzimaju ključeve grada i proglašavaju Slobodnu fašničku republiku.

Svake godine, uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava, s fašničkom princezom Srakom, Princem, Fiškalom i Sucem, posjetitelje očekuju programi na nekoliko lokacija – program uličnih zabavljača, tabori mjesnih odbora i KUD-ova, poseban program za mlade, radionice za djecu, kao i brojna druga događanja.

U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih večernjih sati, očekuje se sudjelovanje više od 3000 djece iz škola i vrtića, 800 članova mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola te više od 1000 sudionika karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske.

Samoborski fašnik tradicionalno završava na pokladni utorak osudom Princa Fašnika i paljenjem njegove lutke, kako bi se osiguralo da godina pred nama bude bez negativnih utjecaja.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica grada Samobora
Trg kralja Tomislava 5, 10430 Samobor
+385(1)336 00 44
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN