Međunarodni sajam pršuta u Tinjanu

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Tinjan

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 6, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 6, 2024.

Vrijeme završetka

h

Međunarodni sajam pršuta u Tinjanu

Međunarodni sajam pršuta 1

U srcu Istre u Tinjanu se od 18-20. listopada održava Internacionalni sajam pršuta kao savršen spoj gastronomije, edukacije, sporta i zabave. Posjetitelji će imati najbolji mogući zadatak – uživati i pronaći svoju idealnu fetu pršuta.

Vidjeti i okusiti najbolje pršute Europe poseban je događaj za svakog gastro nomada i ljubitelja ove vrsne delicije.
Posjetiteljima će se predstaviti pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije te Crne Gore. Bit će to, sve u svemu, prava rapsodija okusa, mirisa i boja. Jer svaki od pršuta iz spomenutih zemalja, s obzirom na geografsko porijeklo, ima svoju specifičnost u načinu pripreme, od onog prvog trenutka kada započinje proces, pa do onog finalnog, kada je spreman za predstavljanje u kompletnoj punoći svojih kvaliteta. Upravo zbog različitosti i brojnih finesa vezanih uz proizvodnju i karakteristike, moto ovogodišnjeg ISAP-a je “Dođi i pronađi svoju omiljenu fetu pršuta”.
Šetati među štandovima, isprobavati okuse i uživati u svemu što ova delikatesa pruža, bit će nezaboravan doživljaj u kojem će svatko imati taj fenomenalni zadatak da nađe svoju omiljenu fetu pršuta. Ili više njih, tko zna, jer izbor će biti veličanstven, nudit će se na jednom mjestu sve najbolje što postoji u svijetu proizvodnje pršuta.
Ovu gastro manifestaciju svake godine posjeti više od 25 tisuća ljudi, a organizatori neprestano podižu kvalitetu i raznolikost sadržaja. Pršuti će se isprobavati, ocjenjivati, valorizirati. Kao i prethodnih godina, najuspješnijim pršutarima dodijelit će se plakete i priznanja za kvalitetu njihovih proizvoda, dok će stručna komisija, koju čine senzorni analitičari pršuta, članovi Udruge senzornih analitičara pršuta – GUSTUS, proglasiti i šampiona sajma.
Za sve one koji žele znati sve tajne proizvodnje pršuta ili drugih autohtonih proizvoda po principima ekologije, organiziraju se stručni skupovi, predavanja i prezentacije. Dakle, za svakoga ponešto, a tu su i brojni štandovi na kojima će se moći kupiti autohtoni domaći proizvodi, poput voća, povrća, maslinovog ulja, vina ili suvenira. Zajamčena je i odlična zabava kroz sva tri dana trajanja manifestacije, a sve u svemu, dobro će se jesti, piti, pjevati, plesati… ISAP će tako biti savršen spoj edukacije, degustacije, sporta, kulture i zabave.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Općina Tinjan
Tinjan 2, Tinjan
052 626 090
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN