Bundevijada u Zoološkom vrtu u Zagrebu

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Maksimir ZOO vrt

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

ožujak. 22, 2023.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

ožujak. 22, 2023.

Vrijeme završetka

h

Bundevijada u Zoološkom vrtu u Zagrebu

Bundevijada u Zoološkom vrtu u Zagrebu1

Svake godine krajem listopada u Zoološkom vrtu Maksimir održava se tradicionalna Bundevijada. Svi posjetitelji mogu sudjelovati u dubljenju bundeva koje će biti poslužene životinjaam.

Blagodati čudesnog povrća dobro su poznate ljudima, a vesele im se i životinje. Neke životinje obožavaju okus slasne bundeve, neke u bundevama pronalaze omiljene poslastice, a nekima su poligon za istraživanje i igru.
Posluživanje bundeva životinjama služi za obogaćivanje životnog prostora, a Zoološki vrt grada Zagreba posjetitelje uključuje u s time povezane aktivnosti kako bi doznali što znači za dobrobit životinja.
Zahvaljujući hranjenju i brizi ljudi za životinje u Vrtu, one bi mogle dići sve četiri u zrak, a to ne bi bilo dobro za njihovo psihičko i fizičko zdravlje. Zato djelatnici Vrta svakodnevno sudjeluju u dinamičnom procesu kojim se potiče prirodno ponašanje te raznolikost ponašanja divljih životinja.

Za obogaćivanje životnog prostora mogu se koristiti razne stvari, no prednost se daje onima prirodnog podrijetla. Bundeve su se pokazale kao jedno od najboljih rješenja. Dolaze u velikom broju oblika, veličina i okusa, a uz malo mašte s njima se može napraviti svašta.
Sve ono što posjetitelji naprave od bundeva unosi se u nastambe afričkih lavova, merkata, mungosa, bjelorukih gibona, pekarija, kljunorožaca, valabija i prstenastorepih lemura.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Zoološki vrt grada Zagreba
Maksimirski perivoj bb, 10000 Zagreb
+38512302198
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN