Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu1

Grad Vodnjan-Dignano je već desetljećima prepoznat kao područje proizvođača vrhunskih maslinovih ulja koja su rezultat rada vrijednih ljudi te zajedničke vizije i usmjerenosti prema izvrsnosti. Upravo je i višegodišnje održavanje međunarodne manifestacije Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello potvrdilo da ulaganja u promociju i brendiranje Grada Vodnjana-Dignano donosi izuzetne značajne rezultate.

Benefite kroz manifestaciju imaju, ne samo proizvođači maslinovih ulja, već i cijela zajednica koja potiče gospodarstvenike sa šireg područja na razvoj i nova ulaganja kojih je sve više iz godine u godinu.
Vodnjanska manifestacija koja traje tri dana u čast mladog maslinovog ulja već dulje vrijeme postaje jedna od važnijih međunarodnih manifestacija u Istri koja okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja. Na Danima mladog maslinovog ulja bude i drugih poljoprivrednih proizvoda, vrhunskih delicija, a ponuda širokog spektra bude privlačna i dostupna svim skupinama potrošača, od ugostitelja do kućanstava.
Na manifestaciji se nastavlja i u smjeru edukacije te informiranja široke javnosti o važnosti konzumiranja mladog maslinovog ulja. „Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello“ posebno dopridonose afirmaciji vodnjanskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend i u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja. Bogat trodnevni program manifestacije donosi brojne zanimljive sadržaje iz područja uzgoja maslinarstva, o proizvodnji maslinovog ulja te o raznovrsnosti i kvaliteti ekstradjevičanskih maslinovih ulja.
Uobičajeno, tijekom tri dana Vodnjan ugosti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom od čak 2000 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, proizvođača maslinovih ulja, drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te poljoprivredne opreme. Cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Više od 10.000 obroka priprema se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja našeg područja.
Manifestacija nudi tri dana puna mirisa i okusa vrhunskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja te jela koja spajaju tradicionalnu i suvremenu gastronomiju. Idealna atmosfera koju pruža ova jedinstvena lokacija u Vodnjanu omogućuje nezaboravne trenutke i vesele doživljaje kroz zabavne programe.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

TZ Grada Vodnjana
Narodni trg - Piazza del Popolo 3, 52 215 Vodnjan
052 511 700
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN