Bučijada u Ivanić-Gradu

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

ožujak. 22, 2023.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

ožujak. 22, 2023.

Vrijeme završetka

h

Bučijada u Ivanić-Gradu

Bučijada u Ivanić-Gradu1

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je prvi vikend u listopadu, kada se održava najveća i najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena buči, bundevi, kraljici jeseni.

Okosnica manifestacije je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača od toga oko trideset proizvođača bučinog ulja, šezdeset obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i petnaest ekoloških poljoprivrednih gospodarstava. U organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske organizira se stručni skup na temu: „Od uzgoja uljne buče do bučinog ulja kao dodatka prehrani“.
Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče postavljaju svoje instalacije i skulpture.
Za sve posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavno- edukativni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Bučko vlakićem, igraonice i radionice, Vatrogasna bučijada za mališane, dječje predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program, te bogata gastro ponuda jela od buče u restoranima i na gradskom trgu. Za one koji žele saznati nešto o Ivaniću i Ivanić-gradskoj kulturno povijesnoj baštini organizirani su interpretacijski razgledi grada, crkve i gradskog muzeja uz turističko vodstvo.

Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada
Moslavačka 11, 10310 Ivanić-Grad
+385 1 28 81 591
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN