67. Pulski filmski festival od 18. do 26. srpnja 2020.

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Arena Pula

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

srpanj. 18, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

srpanj. 26, 2020.

Vrijeme završetka

h

67. Pulski filmski festival od 18. do 26. srpnja 2020.

Pula film festival ove će godine po 67. puta otvoriti svoja vrata 18. srpnja na tradicionalnim lokacijama: u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu. Svečanom otvorenju slijedit će projekcija filma Mare Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama. Priča filma prati peteročlanu obitelj u kojoj majka, iako živi relativno sretnim životom, poželi izaći iz svakodnevne monotonije.

Pulski filmski festival iznimno je značajan događaj ne samo za našu kinematografiju nego i cijelu kulturu. Jedan je od najstarijih nacionalnih festivala na svijetu, a i festival s najvećim prosječnim brojem gledatelja po pojedinom filmu, što je zasluga ogromnog gledališta u Areni. U Hrvatskom programu 67. Pulskog filmskog festivala, koji se održava od 18. do 26. srpnja, za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih 5 u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija.

U programu Hrvatski film bit će redom prikazani: Mater Jure Pavlovića, Glas Ognjena Sviličića, Ribanje i ribarsko prigovaranje Milana Trenca, Ideš? Idem! Ljube Zdjelarevića i Tereza37 Danila Šerbedžije. Program manjinske produkcije u Areni nastavit će filmovi Otac Srdana Golubovića i Bosonogi car Petera Brosensa, dok će filmovi Ne zaboravi disati Martina Turka, Sin Ines Tanović, Korporacija Mateja Nahtigala, Grudi Marije Perović, Svi protiv svih Andreja Košaka, Pijavice Dragana Marinkovića, Ja sam Frenk Metoda Peveca i Agina kuća Lendite Zeqiraj biti prikazivani u Istarskom narodnom kazalištu.

U Areni će se osim filmova iz natjecateljskog programa prikazati i dio filmova iz programa Kratka Pula. U ranijem će terminu biti prikazana dva kratka igrana filma, Slijedi… Karle Lulić i Njemački inat Silve Ćapin, dok će u kasnijem terminu u Areni, nakon natjecateljskog programa, biti prikazana četiri dokumentarna filma, od kojih tri svjetske premijere: Vergarola – Mine na plaži Arsena Oremovića, Galeb Ivana Živkovića Žike i Berge Istra Dražena Majića te Stepinac – Kardinal i njegova savjest Višnje Starešine. Ostalih 20 dokumentaraca iz Kratke Pule te 21 studentski film bit će prikazani u Kinu Valli, dok će 9 kratkih igranih filmova biti prikazano u Istarskom narodnom kazalištu.

Svi međunarodni filmovi bit će podnaslovljeni na hrvatski jezik, a oni koji nisu na engleskom i na engleski jezik.
Svi hrvatski filmovi u Areni bit će podnaslovljeni na engleski jezik.

Ocjenjivački sud u službenoj konkurenciji Hrvatskog filma dodjeljuje sljedeće nagrade: Veliku zlatnu arenu za najbolji film Festivala (prima producent), Zlatnu arenu za režiju, Zlatnu arenu za scenarij, Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu, Zlatnu arenu za kameru, Zlatnu arenu za sporednu žensku ulogu, Zlatnu arenu za sporednu mušku ulogu, Zlatnu arenu za montažu, Zlatnu arenu za glazbu, Zlatnu arenu za scenografiju, Zlatnu arenu za kostimografiju, Zlatnu arenu za masku, Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka, Zlatnu arenu za specijalne efekte u filmu i Zlatnu arenu za vizualne efekte u filmu.*

Ocjenjivački sud dodjeljuje i Nagradu Breza najboljem debitantu iz jedne od navedenih kategorija.

Ocjenjivački sud u kategoriji Manjinskih hrvatskih koprodukcija može dodijeliti: Zlatnu arenu za najbolji film, Zlatnu arenu za režiju i Zlatnu arenu za glumačko ostvarenje.

Otvorite vrata u svijet samo odličnih filmova, pogledajte ih pod tisućama zvijezda u predivnoj Areni! Osjećaj koji je teško opisati ako ga niste doživjeli, zar ne?

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Javna ustanova Pula Film Festival
Uspon na Kaštel 2, 52100 PULA
+385(0)52 393 321
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN