Dan grada Ivanca obilježava se 24. lipnja, na blagdan Sv. Ivana Krstitelja.

 

Grad Ivanec zauzima površinu od 9581 ha, a nalazi se u zapadnom dijelu Varaždinske županije i zauzima južni dio mikroregije nazvane Gornjim porječjem rijeke Bednje. Zauzima sjeverne padine središnjeg dijela Ivančice, pripadajuće pribrežje i dio doline rijeke Bednje.

Ivanečki kraj zabilježen je na svim arheološkim kartama svijeta kao jedno od prvih boravišta ljudske vrste. U špiljama Vindija, Velika pećina na Ravnoj gori, te Severovom kamenolomu kraj Vuglovca očuvali su se nalazi iz najstarijeg razdoblja pretpovijesti čovječanstva. Okolica Ivanca bogato je nalazišta raznih predmeta iz prapovijesti.

Proslava Dana grada započinje svečanom svetom misom u čast sv. Ivana Krstitelja, a u popodnevnim satimana održava se tradicionalna sv. misa na vrhu Ivančice. Održava se i neizostavna svečana sjednica Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva na kojima se dodjeljuju nagrade i plakete Grada Ivanca zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva dodjeljuju se plakete Grada Ivanca zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugam

Obilježavanje Dana grada popratit će niz zabavnih, gospodarskih i ostalih događanja – od Poslovnog uzleta Grada Ivanca, izložbe vina ivanečkog vinogorja, preko koncerata, Hrvatskog festivala u kiparenju motornom pilom i Festivala rukometa, do nastupa brojnih tamburaških i drugih sastava besplatnog zabavnog i aqua parka te mnoštva drugih sadržaja.

 

Povezane Objave

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

CENTRALNA HRVATSKA