Sajam u Benkovcu

Benkovački sajam je jedan od najvećih i najstarijih sajmova u Hrvatskoj, atrakcija koja  svaki put iznova iznenađuje sve većim brojem posjetitelja.

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Benkovac

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

Sajam u Benkovcu

Benkovački sajam je jedan od najvećih i najstarijih sajmova u Hrvatskoj, atrakcija koja  svaki put iznova iznenađuje sve većim brojem posjetitelja.
sajam u benkovcu1

Malo je onih koji su imali priliku upoznati grad Benkovac, njegovu povijesno – kulturnu baštinu, tradiciju, običaje njegovih žitelja, ali svi su čuli za poznati Benkovački sajam. Priča o Benkovačkom sajmu započela je još prije stotinu godina i prenosi se iz generacije na generaciju, čineći je  posebnom pričom koja se ne zaboravlja.

To je mjesto na kojem se nekada plesalo kolo,mjesto ispunjeno pjesmom, smijehom, veseljem i kao takvo bilo je idealna prilika za momke koji su se zagledavali u cure i cure u momke, gdje su se rađale mnoge ljubavi. Danas je to jedan od najvećih i najstarijih sajmova u Hrvatskoj i privlači sve više ljudi tijekom cijele godine, atrakcija koja  svaki put iznova iznenađuje sve većim brojem posjetitelja.

Održava se svakog 10-og u mjesecu na šest hektara zemljišta, kamenjara i borove šume u Benkovačkom selu, poviše grada Benkovca, u kraju gdje ljudi  tradicionalno žive od poljoprivrede, stočarstva i autohtonih zanata. Dugačka kolona automobila proteže se od Benkovca do benkovačkog sajma već od ranih jutarnjih sati. Tisuće automobila parkiranih oko glavne ceste i prostora Sajma, stotine trgovaca stokom i domaćim životinjama, poljoprivrednim alatima i sitnicama za kućanstvo, mnoštvo kupaca, znatiželjnika iz svih krajeva Hrvatske, sve to čini benkovački sajam atraktivnim centrom Dalmacije svakog mjeseca.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Grad Benkovac
Šetalište kneza Branimira 12. 23420 Benkovac
centrala: (023) 684 880
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN