Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

rujan. 30, 2022.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

rujan. 30, 2022.

Vrijeme završetka

h

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici1

Kostajničko područje naseljeno je od davnina i bogato je antičkom baštinom, ali sam toponim Kostajnica prvi je put zabilježen u jednom kupoprodajnom ugovoru iz 1240. godine, a zanimljivo je kako je nastao upravo od ovog jesenskog ploda – kestena po kojem je Hrvatska Kostajnica i dobila ime.

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici2

Od davnina je područje Hrvatske Kostajnice bogato kestenovim šumama i tko zna koliko je duga tradicija pečenja kestena na ovom području.
Kestenijada u Kostajnici je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena, te zahvalne biljke od koje se mogu spraviti brojne ukusne delicije. Grad koji je i dobio ime upravo po kestenu, tada je posebno živ, a posjeti ga tisuće posjetitelja s različitih strana Hrvatske, a dijelom i iz susjednih zemalja. Vrlo je prometno i u kostajničkim šumama, gdje se kestene može sakupljati te ih ponijeti doma.
Popularna Kestenijada svake godine ima zanimljiv program. Osim branja kestena i uživanja u specijalitetima spravljenima od te biljke, posjetitelji će moći uživati u mnogim drugim zabavnim aktivnostima. Večernji program pod glavnim šatorom Kestenijade okupiraju poznati izvođači domaće glazbe.
Na kestenijadu posjetitelje dovozi i poseban izletnički vlak, takozvani Kesten-cug. Vlak kreće iz Zagreba, a putem staje u Buzinu, Velikoj gorici, Lekeniku, Sisku i Sunji.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica Grada Hrvatska Kostajnica
Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 44430 H.Kostajnica
044 551 558
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN