Jesen u Lici – Gospić

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

0 kn -
- 0 kn

Datum početka

listopad. 2, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

listopad. 4, 2020.

Vrijeme završetka

h

Jesen u Lici – Gospić

Jesen u Lici- Gospić1

U namjeri da se bogatstvo i skrivene ljepote Ličko-senjske županije otkriju sve većem broju turista koji pohode taj dio Hrvatske, osmišljena je izložba tradicijskih proizvoda pod nazivom ‘Jesen u Lici’.

Jesen u Lici - Gospić2

2007. godine izložba je prvi put održana kao dvodnevna manifestacija na kojoj se predstavljaju proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava (proizvodi od mlijeka, pekmeza, meda, sokova, vina, kolača, sira i dr.), malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju ličkog kraja.
U autentičnoj atmosferi brojni posjetitelji imaju prigodu čuti izvornu narodnu pjesmu, ples ličkog kraja i nastupe kulturno-umjetničkih društava županije, ali i vidjeti izradu proizvoda od gline, bukare, tamburice, pletenje košari, predenje vune i sl.
U sklopu manifestacije održava se i izložba autohtonog ličkog goveda – ličke buše te izložba ličke ovce pramenke kao i ocjenjivanje najboljih proizvođača meda, sira i rakije proizvedenih na području Ličko-senjske županije.
Izložba iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika i izlagača koji kroz izložbu prikazuju autohtone poljoprivredne, prehrambene, uporabne i ukrasne predmete karakteristične za krajeve iz kojih dolaze.

Mogućnost izleta:
MC Nikola Tesla – Smiljan,
Pećinski Park Grabovača – Perušić
Rizvan City, Rizvanuša

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Ličko – senjska županija
Dr. Franje Tuđmana 4, 53 000 Gospić
+385 53 588 279
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN