Experience Crikvenica

Health & Outdoor

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

Experience Crikvenica

Health & Outdoor
experience crikvenica 00

Kako izgleda kad svaki vikend otkriva novi sportsko-rekreativni doživljaj? I to u stoljetnoj oazi zdravlja, gdje uživaju neumorni mali i veliki istraživači, ljubitelji prirode i opuštanja? Otkrijte to u svibnju i pronađite svoju omiljenu priču na Rivijeri Crikvenici, gdje će proljetne boje biti još ljepše uz Experience Crikvenica (Health & Outdoor). Ovaj će zanimljivi projekt Turističke zajednice Grada Crikvenice povezati zdravlje, aktivnosti i rekreaciju na svježem zraku, gastronomiju i druženje svih generacija.

Experience Crikvenica

Ugodna i blaga klima, spoj čistog morskog i planinskog zraka, kilometri šetnica, biciklističkih i pješačkih staza pružaju brojne mogućnosti za opuštanje i aktivnosti uz more i u zelenom zaleđu Rivijere Crikvenice, i to u svako doba godine. Navedeni su aduti, uz želju da se očuva bogata tradicija zdravstvenog turizma i spoje sve njegove vrijednosti, najveća motivacija za Experience Crikvenica (Health & Outdoor).

Tri će uzbudljiva tematska vikenda u svibnju donijeti niz zanimljivih i raznovrsnih događanja, koji su besplatni za korisnike.

experience crikvenica djecji

Prvi vikend na kotačima, Biciklistički vikend (14. – 15. svibnja), donijet će niz zabavnih i napetih trenutaka za bicikliste, ali i gledatelje. U subotu se od 10:30 sati spaja fizička aktivnost s digitalnom tehnologijom tijekom programa Kids Cro Race Demo. Djeca će, podijeljena u kategorije, voziti virtualne biciklističke utrke na trenažerima, a na velikome ekranu će biti prikazana animacija vožnje uz simulaciju ceste. Podjela nagrada je predviđena za 14:00 sati. Biciklistička tura by Kristijan Đurasek (centar Crikvenice – Tribalj – Selce – centar Crikvenice) vozit će se od 16:00 sati. Pod vodstvom hrvatskog biciklista olimpijca,  prijavljeni će imati priliku uživati u crikveničko – vinodolskoj rivijeri na dva kotača. Prijava za Kids Cro Race Demo i Biciklističku turu by Kristijan Đurasek je moguća na linku  prijava Kids Cro Race i biciklijada

experience crikvenica biciklizam

Nedjelja je rezervirana za 8. XC maraton Crikvenica koji se vozi kroz crikveničko – vinodolsku rivijeru, a boduje se za XCM Kup Hrvatske 2022. Kategorije natjecatelja koji će sudjelovati na maratonu su Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Elite (W), Veterani A, B, C, D, Sport te Rekreativci i Rekreativke. Prijaviti se može na http://grabarsport.hr/ostali-sportovi/ ili na e-mail [email protected], i to do 13. svibnja u 12 h. Utrka počinje u 10:30 h, a za nju se plaća kotizacija (uključuje startni broj, čip za mjerenje vremena, majica, ručak i okrjepa uz stazu). Najbolji po kategorijama osvajaju novčane nagrade. Više informacija na www.bkc.hr.

experience crikvenica rekreacija

Slijedi Dječji sportski vikend i Vikend rekreacije 21. i 22. svibnja. Dva će dana crikvenički Trg Stjepana Radića biti mjesto susreta svih željnih rekreacije, opuštanja i zdravog natjecateljskog ozračja, a sve pod budnim okom iskusnih trenera. Program namijenjen najmlađima će se oba dana održavati cjelodnevno na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.  Male sudionike očekuju sprave za rekreaciju, trampolini, razni poligoni (za vožnju romobilom, za kolutove, 20 metara dug ninja poligon), veliko odbojkaško igralište, koševi, ljudski nogomet i pikado, a vodit će ih devetero animatora. U subotu, 21. svibnja, u 9 h počinju vježbe mobilnosti i istezanja u grupama, namijenjene svim dobnim skupinama. Paralelno će se održavati i popratno-pokazne aktivnosti, a bit će tu i poligon za djecu te razna natjecanja, od kojih je svakako najzanimljivije natjecanje u guranju saonica po kategorijama (osnovna i srednja škola). U 16 sati na trgu počinje obiteljsko natjecanje na veslačkim ergometrima u trajanju od 5 minuta. Dobrodošli su svi članovi obitelji, koji se mogu izmjenjivati kako žele, a cilj je prijeći što više metara i, jasno, dobro se zabaviti. U nedjelju, 22. svibnja, u 9 h ponovno kreću vježbe na trgu, a zatim i druge aktivnosti testiranja kondicije (saonice s utezima, farmer walk itd.). U 16 h je timsko natjecanje na poligonu kondicijske izdržljivosti, koji traje 3 minute, a uključuje ASSAULT BIKE, saonice s utezima i Concept2 bike erg. Podijeljeno je u dvije kategorije – sportaši i rekreativci, a jedan se tim sastoji od triju članova (ženskih i muških). Pobjednik je onaj tim koji ima najveći ukupni zbroj kalorija i metara.

experience crikvenica veslanje

Od 28. do 29. svibnja traje Vikend veslanja i šetnje. U Jadranovu će se tijekom oba dana održavati Kup regata, natjecanje u veslanju u ukupno 22 veslačke discipline. U subotu, 28. svibnja će biti Regata kupa, a u nedjelju utrka osmeraca, atraktivne veslačke discipline. Živopisan akvatorij i prekrasna priroda maloga primorskoga mjesta pružit će veslačima i veslačicama, ali i gledateljima, nezaboravne trenutke. Osim na moru, aktivno će biti i na kopnu uz organiziranu interpretativnu šetnju duž Rivijere Crikvenice. Zanimljivo će biti i u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, gdje će se od 27. do 29. svibnja održavati 33. Međunarodni turnir veterana u košarci Old Stars Zagreb 2022.

experience crikvenica h&a

 

Experience Crikvenica

Nezaobilazan dio zdravog načina života jest i hrana, stoga će se naši vrsni kuhari u odabranim restoranima pobrinuti da uživate u zdravim menijima po promotivnim cijenama. Meniji su zamišljeni u tri slijeda do 150,00 kn ili pet sljedova do 250,00 kn. Odabrani restorani i hoteli na Rivijeri Crikvenici jesu: Boutique hotel Esplanade, Burin, hotel Crikvenica, Karoca, Rosalia (Heritage Hotel Stypia), Trabakul u Crikvenici, Domino u Dramlju te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu. Na svoje će doći svi gastroljupci, neovisno o tome vole li više meso, ribu ili povrće.

Kako bi vaš doživljaj jedne od najpoznatijih destinacija zdravstvenog turizma bio još intenzivniji, zdravstvene će ustanove Rivijere Crikvenice (Thalassotherapia Crikvenica, Terme Selce) imati posebnu ponudu tretmana i usluga.

Sve detalje i novosti vezane uz navedene programe možete pronaći na rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Crikvenica – Croatia. U slučaju lošeg vremena aktivnosti se otkazuju.

Neka ovo proljeće bude još življe, zdravije i radosnije uz Experience Crikvenica (Health & Outdoor)! Pridružite nam se na sportsko-rekreativnom i gastronomskom putovanju u svibnju!

Rivijera zdravlja vas čeka!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Partneri: Biciklistički klub Crikvenica, Veslački klub „Jadran“ Rijeka, Top Sport Events d.o.o., RG New Age, Atletico Team, Terme Selce, Thalassotherapia Crikvenica, OŠ Vladimira Nazora Crikvenica, OŠ Zvonka Cara Crikvenica, Cocktail Bar Balustrada

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica, Eko – Murvica d.o.o.

excrik logo 100  riv crik 100

Novine.hr
Centarzabave.com

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN