Dani šljiva i rakija u Siraču

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Sirač

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

listopad. 29, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

listopad. 29, 2020.

Vrijeme završetka

h

Dani šljiva i rakija u Siraču

Dani šljiva i rakija u Siraču1

Dani šljiva i rakija u Siraču, jedinstvena turistička manifestacija koja iz godine u godinu privlači veliki broj posjetitelja, održava se svake godine krajem kolovoza ili početkom rujna. S obzirom na to da je Sirač općina s velikim nasadom šljiva na ovom području, vremenom je šljiva sasvim zasluženo postala još jedan zaštitni znak toga kraja uz kamen, drvo i vodu.

Za vrijeme manifestacije Sirač širi zamamne mirise domaćih delicija, na svakom štandu domaćice nude svoje svježe pečene kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, palačinke, buhtle ili bazlamače, a da bi priča o šljivama bila potpuna prezentiraju se tradicionalni običaji pečenja rakije i kuhanja pekmeza.

Posjetitelji imaju jedinstvenu priliku degustiranja ocijenjenih i nagrađenih jakih alkoholnih pića, rakija i likera… Kulturno-zabavni dio programa ispunjen je likovno-kiparskom kolonijom i izložbama, nastupom mažoretkinja, limene glazbe, šljivarskim igrama, nastupom folklornih skupina, tamburaških sastava i koncertom u večernjim satima.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Općina Sirač
Stjepana Radića 120/1, 43451 Sirač
+385 43 675-250
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN