Tvrđava sv. Mihovila

Ime duguje crkvi posvećenoj arkanđelu Mihovilu, koja se od najranijeg doba nalazila unutar tvrđave.

Kategorija ponude

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Zagrađe 21, 22000 Šibenik

Cijena

kn -
- kn

Tvrđava sv. Mihovila

Ime duguje crkvi posvećenoj arkanđelu Mihovilu, koja se od najranijeg doba nalazila unutar tvrđave.

Tvrđava sv. Mihovila podignuta je na strmoj, kamenoj uzvisini s koje puca prekrasan pogled na brojne otoke šibenskog arhipelaga te srednjovjekovni grad.

Tvrđava sv. Mihovila je najstarija od četiri gradske tvrđave i pored katedrale sv. Jakova, najznačajniji je kulturno-povijesni spomenik u Šibeniku. Nakon dvije godine revitalizacije i obnove, tvrđava sv. Mihovila ponovno je svakodnevno tokom cijele godine dostupna posjetiteljima. Obnovom je Tvrđava dobila i novi suvremeni sadržaj – otvorenu pozornicu orijentiranu prema moru s koje se pruža pogled na grad Šibenik i šibenski arhipelag. Tvrđava sv. Mihovila tako je postala prepoznatljivi spomenik kulturne baštine u najužoj gradskoj jezgri i mjesto koje promovira kulturni turizam organizacijom različitih kulturnih, glazbeno-scenskih i drugih ekskluzivnih događanja.

Tvrđava sv. Mihovila prostire se na 2600 četvornih metara i osim pozornice na otvorenom sadrži i druge prostore pogodne za održavanje različitih događanja. U Šibeniku se već desetljećima njeguju i razvijaju vrhunski kulturni i zabavni događaji predstavljajući grad kao živ i dinamičan organizam. Zajedničkim naporima brojnih organizatora i uz podršku lokalne zajednice i gradske uprave šibenska kulturna ponuda raste iz godine u godinu. Grad tokom ljetnih mjeseci vrvi raznovrsnim događanjima čime je postao jedan od predvodnika urbane, ljetne scene na hrvatskoj obali.

Kroz turbulentnu povijest služila je kao glavna točka gradskog obrambenog sustava. Pod njenim zidinama razvio se Šibenik, najstariji autohtoni hrvatski grad na Jadranu, koji se prvi put spominje na Božić 1066. godine kao mjesto u kojem je boravio hrvatski kralj Petar Krešimir IV. Većina danas sačuvanih bedema i kula tvrđave potječe iz kasnog srednjeg i ranog novog vijeka.

Tvrđava je obnovljena 2014. godine, kada joj je pridodan novi sadržaj, jedinstvena ljetna pozornica na otvorenom.

PONUDITELJ

Tvrđava sv. Mihovila
Tvrđava kulture Šibenik
Tvrđava kulture Šibenik je u nacionalnim i europskim okvirima sinonim za izvrsnost u upravljanju kulturnim dobrima i organizaciji kulturno-umjetničkih događanja.
00385 91 497 5547
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN