Cikloturizam i konjički turizam Krapinsko – zagorske županije

Aktivan odmor Bajke na dlanu uz brojne mogućnosti novih projekata o kojima saznajte više kroz RIDE&BiKE projekt!

Kategorija ponude

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Magistratska 3, 49000 Krapina

Cijena

kn -
- kn

Cikloturizam i konjički turizam Krapinsko – zagorske županije

Aktivan odmor Bajke na dlanu uz brojne mogućnosti novih projekata o kojima saznajte više kroz RIDE&BiKE projekt!

Brojni brežuljci na kojima su smještene stare hiže i drvene kleti prave su oaze mira. Umirujuća i netaknuta priroda pravi je mamac za turiste. Silazak s glavnih prometnica vodi do prirodne idile koju nudi Bajka na dlanu. Manje ili više zahtjevne biciklističke rute stvorene su za odmak od stresne svakodnevice.

Avantura cikloturizma provest će vas kroz zagorske mistične povijesne priče, brojne dvorce i perivoje, barokne crkve sve do opuštajućih izvora termalne vode. Aktivnosti na svježem zraku dodatno će vas potaknuti da istražite lokalnu eno-gastronomsku ponudu. Dođite i doživite svoju zagorsku bajku na biciklu!

Želite li na najljepši način doživjeti Krapinsko-zagorsku županiju biciklom, preporučamo vam da odaberete jednu od ovdje predložene 21 rute u skladu s vašim željama i sposobnostima. Rute su ukupno duge oko 700 km i prekrivaju sve dijelove Županije, a većina prolazi atraktivnim zagorskim krajolicima po prometno neopterećenim asfaltiranim cestama. Iako mnoge rute uključuju zahtjevnije dionice po uzbrdicama radi uživanja u bajkovitim zagorskim vizurama s vrhova brežuljaka, ima i laganih ruta po ravnom ili blago valovitom terenu.

KONJIČKI TURIZAM – njegove posebnosti i vrijednost za Zagorje

Posebna vrsta održivog, rekreacijskog turizma je konjički turizam. Ovim oblikom turizma korist se infrastruktura koja koristi postojeće prirodne i kulturne resurse, značajan doprinos očuvanju i obnovi kulturnih dobara te značajan doprinos očuvanju prirodnih i krajobraznih vrijednosti tog područja. Možete usput upoznati i brojna seoskih gospodarstva i saznati kako oživljavaju tradicionalnu poljoprivredu, kako koriste i proizvode domaće proizvode i usput se divno rekreirati!

 

 

Adresa: Magistratska 3, 49000 Krapina

Telefin: +385 49 233 653

Email: [email protected]

PONUDITELJ

RIDE&BIKE
Doživite Zagorje na poseban način!
+385 49 233 653
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN