Vinkovo u Iloku

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Zajednički vinski šator Vinskog klastera Srijem

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

svibanj. 7, 2024.

Vrijeme završetka

h

Vinkovo u Iloku

Vinkovo u Iloku 1

Otkrijte pravi okus Srijema i krenite na turu degustacije vina po iločkim vinarijama i vinogradima.

Ilok je najistočnije naselje Republike Hrvatske, mjesto gdje se Hrvatska slikovito i skladno izdiže iznad Dunava okruženog obroncima Fruške gore i prekrasnim vinogradima.
To je gradić duge povijesti, baština zanimljivih kulturnih suprotnosti utkanih u njegovu srednjovjekovnu jezgru, jednu od najvećih i urbanistički važnijih kompleksa sjeverne Hrvatske i Podunavlja. Ilok je od uvijek dunavsko kraljevstvo vina koje svojim tramincem, kao i svim drugim sortama ovoga područja, osvaja kako tržište tako i većinu posjetitelja.
Kad nestanu svi tragovi novogodišnjeg šušura, u srcu zimske svakodnevice kada nastane tišina, počinje nova Vinogradarska Godina i nova fešta Vinkova!
Obilježavanje i proslava sv. Vinka poznatija kao Vinkovo od davnina je važan dio iločkog života. Proslava se održava u vinogradima iločkih podruma gdje se trs vinove loze simbolično reže, vješaju se kobasice i sve zalije s malo vina uz molitvu da godina bude rodna.
Uz dobru vinsku kapljicu i domaću trpezu „Vinkovo“ svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i zaljubljenika u vino koji su u Ilok došli da se zabave i opuste. Grad Ilok organizira i zajednički središnji šator u tvrđavi s cjelonoćnom zabavom i produženom vikend manifestacijom s više popratnih događanja.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Turistička zajednica grada Iloka
Trg sv. Ivana Kapsitrana 5, Ilok
00 385(0)32-590-020
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN