Motovun Film Festival

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Motovun

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

srpanj. 28, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

kolovoz. 1, 2020.

Vrijeme završetka

h

Motovun Film Festival

Motovun Film Festival1

Svake godine, krajem srpnja, održava se Motovun Film Festival posvećen filmovima snimljenim u malim studijima i neovisnim filmskim produkcijama.

Osnovali su ga filmski redatelj Rajko Grlić i producent Boris T. Matić, prvi put je organiziran krajem devedesetih kako bi se popunio jaz u kino-repertoaru jer u to vrijeme u Hrvatskoj gotovo da i nije bilo hollywoodskih filmova koji su bili široko rasprostranjeni. Festivalski program svake se godine sastoji od oko 70 naslova iz cijelog svijeta, od dokumentarnih do dugometražnih, kratkometražnih i dugometražnih filmova, od gerilskih filmova do koprodukcija.
S vremenom festival postaje široko popularan među mladima iz Hrvatske, kao i inozemnim backpackerima. Za vrijeme festivala svake se godine u podnožju Motovuna organizira kamp za posjetitelje na kojem svatko može postaviti šator. Kamp festivala postao je jedno od obilježja festivala. U siječnju 2007. britanski list The Guardian opisao je festival kao “križ između Glastonburyja i Sundancea”. Često ga nazivaju “Woodstock filmskih festivala”.
Festival je također stekao status na festivalskom krugu. Od događaja koji se jednom smatrao „backpacker’s film festivalom“, do 2007. godine prepoznat je kao jedan od dva najvažnija filmska festivala koji se održavaju na području bivše Jugoslavije, zajedno sa Sarajevo Film Festivalom.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Motovun film festival
Nova Ves 18 10.000 Zagreb
01 3740 707
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN