Aurea fest u Požegi

Kategorija događanja

Destinacija događanja

Lokacija događanja

Trgu Svetog Trojstva u Požegi

Cijena

kn -
- kn

Datum početka

kolovoz. 27, 2020.

Vrijeme početka

h

Datum završetka

kolovoz. 30, 2020.

Vrijeme završetka

h

Aurea fest u Požegi

Aurea fest u Požegi1

Požega je festivalski grad od 1969. godine što će ove godine biti i dostojno obilježeno posebnim izdanjem Aurea festa Požega – festivala dobrih vibracija. Kroz četiri dana od 27. do 30. kolovoza održat će se niz kulturno-glazbenih sadržaja.

Prvi dan Aurea fest započinje se na Trgu sv. Trojstva kao dio običaja i kulturne baštine. Nakon mimohoda ulicama grada na središnjoj festivalskoj pozornici predstavit će se brojna kulturno-umjetnička društva koja njeguju stare običaje i kulturno nasljeđe. U povorci tradicionalno sudjeluju Požeške mažoretkinje, povijesne postrojbe, konjogojske udruge, udruge vinara i vinogradara te mnogi drugi, a vrhunac večeri je Izbor najgizdavije Šokice.
Posljednjeg dana Aurea festa slijedi glavni događaj ovogodišnjeg Aurea Festa – retrospektiva požeškog festivala pod nazivom Zlatne žice Slavonije, na kojoj će biti izvedene festivalske uspješnice od 1969. godine pa sve do danas.
Dvadeset izvođača uz veliki revijalni orkestar s bezvremenskim hitovima podsjetit će koliko je sjajnih pjesama iznjedrio požeški festival, a izvođači će biti poznata imena te vrste glazbe.

ORGANIZATOR DOGAĐANJA

Udruga Aurea Fest Požega
Trg Sv. Trojstva 1, Požega
034 274 900
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN