Visit Zagorje

Na spomen Zagorja mnogi će prvo pomisliti na zelenu boju. Ima i onih koji će Zagorje povezati s vinima, a mnogi će ga pamtiti po popularnim pjesmama koje nježno slave te bajkovite „zelene brege“.

Destinacija ponude

Lokacija ponude

Cijena

kn -
- kn

Visit Zagorje

Na spomen Zagorja mnogi će prvo pomisliti na zelenu boju. Ima i onih koji će Zagorje povezati s vinima, a mnogi će ga pamtiti po popularnim pjesmama koje nježno slave te bajkovite „zelene brege“.
Foto Julien Duval
Foto: Julien Duval

KAJ SVE KRIJE, KAJ SVE KRIJE ZAGORJE ZELENO?

Na spomen Zagorja mnogi će prvo pomisliti na zelenu boju. Ima i onih koji će Zagorje povezati s vinima, a mnogi će ga pamtiti po popularnim pjesmama koje nježno slave te bajkovite „zelene brege“.

Gurmani će na sva usta hvaliti lokalna jela, od kojih su najpoznatiji štrukli, a ljubitelji povijesti rado će naglasiti da su se u Zagorju rodili mnogi hrvatski velikani, umjetnici i buntovnici te da je prije sto tisuća godina svoj dom ovdje pronašao krapinski pračovjek. Reklo bi se da je Zagorje bilo top-destinacija još od kamenog doba.

Za one koji znaju, ovo će biti ponavljanje gradiva, a za one koji još nisu bili u Zagorju, odlična prilika da ga upoznaju i što prije posjete.

 

KAD BI BAR BREGI POVEJDAT HTELI

Umjesto da gubite vrijeme na sklapanje vremeplova kako biste se vratili u doba dvoraca, princeza i vitezova ili u doba neandertalaca, pojednostavite si život i zaputite se u brežuljkasto Zagorje. Gdje god se zaputili, sigurno će vam se na putu naći barem jedan dvorac u kojem ćete moći kraljevski uživati u raskošnim dvorskim jelima.

Foto Julien Duval 8
Foto: Julien Duval

Prošlo savršeno vrijeme

Osim dvoraca, tu je i velik broj sakralnih objekata i jedno od najvećih marijanskih svetišta u Hrvatskoj. Odgovor na pitanje kako je bilo živjeti u zagorskom selu lako je pronaći u selu pokraj Sutle, no za odgovor kako se živjelo u kameno doba, morat ćete potegnuti do Krapine. U rodnome mjestu slavnoga kipara Antuna Augustinčića nalazi se muzej koji svakako morate obići. I nemojte misliti da je to sve jer to je – samo dio. To je samo početak.

Foto Julien Duval 3
Foto: Julien Duval

TERME SIM, TERME TAM

Umorni ste i nije vam ni do čega? Treba vam dobar odmor ili barem opuštajući vikend – da je mirno, ali da ima života; da je smještaj vrhunski, ali da nije preskup; da možete birati, ali da ne možete pogriješiti. Sve vaše želje nalaze se na jednome mjestu – u Zagorju.

Foto Arhiva Terme Tuhelj
Foto: Arhiva Terme Tuhelj

SPAs od stresa

Bez obzira na to želite li se samo okupati u bazenu s termalnom vodom, šetati se prirodom ili uživati u SPA i wellness tretmanima, pred vama je pregršt opcija. Riječ je o nijansama jer sve što vam treba, pronaći ćete u termama kojih u Zagorju ima napretek. Oni skloniji romantici zaljubit će se u manje, ali intimnije hotele i vile te uživati u nježnim zagrljajima raskošnih ponuda.

Foto Julien Duval 7
Foto: Julien Duval

Z bregih se s’e lepše vidi

Ljubitelji lijepih vidika na svoje će doći ako posjete mjesta s kojih se može uživati u pogledu na neodoljive zagorske brege i udahnuti svježi zagorski zrak. Prekrasno uređene vile okružene zelenilom idealno su mjesto za sve one koji se žele malo pritajiti i provesti nezaboravan odmor s obitelji ili prijateljima.

Foto Arhiva Tz KzŽ
Foto: Arhiva TZ KZŽ

OD PURICE I PAJCEKA DO DOBROGA VINČEKA

Iako je Zagorje bogato fascinantnim prirodnim ljepotama, termalnim izvorima i brojnim termama, vilama i hotelima, ono po čemu ga se nekako najviše pamti je enogastro ponuda.

Na gotovo svakom zagorskom brežuljku naći ćete barem jedan vinograd i mnoštvo rodnih trsova, s kojih vise grozdovi vrhunskih sorti. O zagorskim vinima i vinarima posljednjih se godina govori u superlativima, što potvrđuju brojne domaće i međunarodne nagrade. A tamo gdje je zagorsko vino, tamo su i zagorski specijaliteti.

Foto Julien Duval 5
Foto: Julien Duval

Zalogaj koji voli „kaj“

Svratite li u restoran uređen u autohtonom zagorskom stilu ili šarmantnu zagorsku klet, dočekat će vas ugodni mirisi i okusi purice ili „race“ s mlincima, toplih štrukli, kukuruzne zljevke, toplog domaćeg kruha. Raj za oči, raj za nepce, raj za želudac. Sve je to Zagorje.

Foto Julien Duval 6
Foto: Julien Duval

OBITELJ NA PRAVOME MJESTU

U vrijeme kad je vremena za zajedničke obiteljske trenutke sve manje, dobro je imati mjesto koje će se svidjeti svima – od malih, velikih do onih najvećih. U Zagorju svaka generacija može pronaći nešto za sebe.

Kad god došli, u Zagorju ste dobrodošli

Oni najmanji i malo veći mogu cijeli dan uživati u termama, zaljubljeni će pobjeći u intimu prekrasnih vila, oni malo stariji, umorniji i zaposleniji utješit će se spa i wellness sadržajima, a oni najiskusniji uživat će u šetnjama prirodom i krijepiti dušu i tijelo domaćom ponudom tradicionalnih jela prema receptima „kako su jeli naši stari“.

U svako doba godine, bez obzira na godišnje doba, u Zagorju je uvijek veselo i nezaboravno. Idealno mjesto za obiteljski odmor.

Foto Julien Duval 4
Foto: Julien Duval

I AKTIVNO I ATRAKTIVNO

Dosadilo vam je raditi krugove biciklom po istome mjestu ili se penjati uvijek istim stazama? Klincima je dosta poznatih parkića i klackalica? Trebaju vam nove staze, novi vidici, novi parkovi i novih izazovi.

Od brega do brega nudi se obilje svega

Ako želite organizirani aktivni odmor, najbolje je da posjetite zagorske terme ili hotele koji u svojoj ponudi imaju pregršt izvrsnih programa za aktivni odmor. Ako ste pak odlučili sami otkrivati zagorske brege biciklom ili pješice, pred vama je bezbroj mogućnosti, staza, šumskih putova, izletišta i parkova.

A ako vam je puna kapa vožnje biciklom ili pješačenja pa tražite nešto novo i uzbudljivije, posjetite park znanja gdje kroz interaktivni pristup možete saznati zanimljive stvari. Baloni na vrući zrak pružit će vam priliku da vidite Zagorje iz ptičje perspektive, a jahanje iz konjske. Oni koji žele osjetiti još jači nalet adrenalina, mogu iskusiti let u simulatoru helikoptera ili izbaciti nagomilani stres šuljanjem, skrivanjem i pucanjem na terenima za paintball.

Foto Julien Duval
Foto: Julien Duval

LEPE TI JE ZAGORJE ZELENE

Jedna od najpoznatijih pjesama o Zagorju zove se „Lepe ti je Zagorje zelene“. I odmah je svima jasno što je pjesnik htio reći. Pitoreskni zeleni brežuljci po kojima su razbacani dvorci, kurije, crkvice, kleti i vinogradi, među kojima krivudaju vinski putovi i staze. Šume odišu mirom i svježinom. Zagorje i njegove vode posebna su priča, o čemu svjedoče brojni izvori termalnih voda.

Zagorje Logo

Novine.hr

Centarzabave.com

PONUDITELJ

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN