Dan grada Slunja obilježava se 06. kolovoza.

 

Grad Slunj se nalazi u sastavu Karlovačke županije i zauzima površinu od 392,54 km2. Obuhvaća ukupno 67 naselja na području kojih živi 5.076 stanovnika.

Prostor Grada Slunja bio je naseljen još u prapovijesti o čemu svjedoče nalazi prapovijesnih gradina koji se nalaze u neposrednoj blizini samog gradskog naselja. O vladavini Rimskog carstva na prostorima Slunja svjedoče ostaci rimskog naselja u naselju Točak te fragmentarni nalaz rimskog epigrafskog spomenika u naselju Gornje Primišlje.

Za proslavu Dana grada Slunj pripremi bogato kulturno-umjetnički i zabavni program. U gradskom parku posjetitelji mogu uživati u domaćim proizvodima na brojnim štandovima, tradicionalnim plesovima, radionicama za djecu i dramskom programu. Održava se i tradicionalna natjecateljska biciklijada u sklopu Dana grada.

Proslava Dana grada Slunja započinje svečanom svetom misom zahvalnicom u crkvi Presvetog Trojstva. Nakon mise slijedi svečana sjednica Gradskog vijeća u kojoj se uručuju nagrade zaslužnim građanima. Proslava je obogaćena i gastro manifestacijom – natjecanje u pečenju masnice pod nazivom ˝najmasničar˝ grada Slunja. Svi posjetitelji mogu kušati ispečene masnice, a grad Slunj počasti sve prisutne besplatnim grahom. Tu su i događaji sportskog karaktera. Održava se kuglački turnir te sportsko-edukativna manifestacija za djecu ˝Sportski ujedinjeni u zdravlju˝. Tom prigodom okupe se sportski klubovi i udruge s područja grada Slunja: Gradsko društvo Crvenog križa Slunj, DVD Slunj, KBK Tigar, NK Slunj, Rukometni klub Drenak i Policijska postaja Slunj sa ciljem da djeci ukažu na aktivnije bavljenje sportom radi zdravijeg načina života od najmanje dobi i to sportsko-edukativnom manifestacijom ˝Sportski ujedinjeni u zdravlju˝ .

U večernjim satima slijedi tradicionalna manifestacija ˝Brđanijada˝ u kojoj posjetitelji mogu vidjeti mnoštvo zanimljivih igara iza koje slijedi glazbeni program uz poznate estradne zvijezde.

 

Povezane Objave

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

CENTRALNA HRVATSKA