Dan grada Kutine obilježava se 10. studenog.

 

Kutina je grad u Sisačko-moslavačkoj županiji, udaljen 70 kilometara od Zagreba, smješten na južnim obroncima vinogradima obrasle šumovite Moslavačke gore i na samom rubu Lonjskog polja, jednog od najvećih močvarnih područja u ovom dijelu Europe.

Mjesto Kutina u pisanim dokumentima spominje se prvi puta u ispravi ugarsko-hrvatskog kralja Bele IV. od 10.studenog 1256 godine. Kutina se kroz stoljeca razvija, kao trgovišce, prema kojem su bile emigracije stanovništva iz sjeverozapadne i južne Hrvatske. Na pocetku XX. stoljeca, Kutina je kotarsko središte s opcinama Kutina, Popovaca i Ludina. Imala je 1903 stanovnika i bila trgovacko-obrtnicko naselje.

 Program obilježavanja Dana grada bogat je bogatim kulturnim, sportskim i drugim sadržajima, Središnji događaj je svečana sjednica Gradskog vijeća Kutine koju, svojim dolaskom, uveličaju brojni uzvanici i gosti. Važan trenutak sjednice je dodjela javnih priznanja Grada Kutine za predhodnu godinu, te nagrada za životno djelo i godišnje nagrade zaslužnim građanima grada Kutine. U proslavu Dana grada već tradicionalno se uključuju korisnici Doma umirovljenika, koji izlažu svoje ručne radove, zatim slijede i sportske igre dječjih vrtića Grada Kutine. Dan je rezerviran i za proglašenje najuspješnijih učeničkih radova na natječaju kreativnog pisanja “Moja priča”. Neće izostati ni tradicionalni međunarodni turnir u kickboxingu te dodjela priznanja i nagrada u akciji Turističke zajednice Kutina “Ljepša okolina, ugodniji život”.

Povezane Objave

DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

CENTRALNA HRVATSKA