Dan grada Klanjeca obilježava se 04. svibnja, na blagdan Sv. Florijana.

 

Grad Klanjec nalazi se u zapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije. Prema sjeveru graniči s općinom Tuhelj, prema istoku s općinom Veliko Trgovišće, a prema jugu s općinom Kraljevec na Sutli. Zapadna granica koja s neznatnim odstupanjem ide rijekom Sutlom, ujedno je i državna granica s Republikom Slovenijom.

Klanjec svoj Dan grada obilježava 04. svibnja na dan kada slavi i blagdan sv. Florijana, svog zaštitnika. Program je prepun raznovrsnih sportskih, kulturnih i zabavnih događanja koja traju od kraja travnja pa sve do 5. svibnja.

Obilježavanje Dana grada započinje paljenjem svijeća za poginule branitelje i preminule sugrađane kod centralnog križa na gradskom groblju, nakon čega slijedi svečana sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, a u popodnevnim satima održava se tradicionalna svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Klanjca, na kojoj se, uz dodjelu nagrada i javnih priznanja, održava i kulturno-umjetnički program.

U mnoštvu zbivanja povodom Dana grada Klanjca ističe se manifestacija “ Dobro je, Klanječko je“ koja se održava 05. svibna. To je manifestacija koja već tradicionalno na Trgu Antuna Milanovića okupi u ugodnom druženju sve generacije građana Kljaneca. Poseban „štih“ manifestaciji daje atraktivno natjecanje klanječkih udruga u spravljanju kotlovine.  Završni dio proslave Dana grada Klanjca završava tradicionalnim međunarodnim šahovskim turnirom, te tradicionalnim piknikom na Cesargradu.

Povezane Objave

Rabska fjera

Rabska fjera je najstariji i najveći srednjovjekovni ljetni festival u Hrvatskoj. Temelji se na tradiciji započetoj 21. srpnja 1364., kada...

PROČITAJ VIŠE
DESTINACIJE
DOGAĐANJA
PONUDA DESTINACIJA
MAGAZIN

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.